Daug noriu, ane?

Man... Vapšie reikia kažko tokio, ką prisiminčiau dar ilgai (taip, kad su liūdesiu žiūrėčiau į nuotraukas ir pati sau pavydėčiau, jog tai patyriau). Nes... Jau viskas pabodo. Noriu kažko naujo. Smagaus. Nepaprasto. Nusibodo gyventi prisiminimais, kiekvieną vakarą vartyti senas (deje, virtualias) nuotraukas ir liūdėti, kad po velnių, to nepakartosi. Niekaip. Noriu, kad apie šiandieną taip galvočiau, o ne apie praeitų sezonų įvykius. Nusibodo. Nusibodo. NUSIBODO!

Noriu kažkur vykti. Kažką naujo pamatyti. Prifotkinti skulptūrų ir pastatų, o kitą savaitę neprisiminti, kas ten per dalykai. Noriu juoktis. Naktim kimarinti kokiam viešbuty ar namely. Noriu patirti menką gėdą, kai pačiai juokinga. Noriu kažką žadinti ryte atsikėlus anksčiausiai. Galbūt netyčia vietoj klasioko paskambinti mokytojai ir šnabždėti "Leabazzzz, kelkissssss ttuuu" (tačiau nepasakyti ko nors tokio). Noriu pykti. Tramdyti pykstančius. Klausyti moralų, jog aš viską nuleidžiu juokais. Prisikimšti visą saują taip nemėgstamų zefyrų ir bandyti kažką ištarti. Slėptis nuo prižiūrėtojų. Triukšmauti ir nutilti kažkam atėjus. Svaidyti maistą pro langą kokiam burundukui į burną. Skambinti ne tiems asmenims, kuriems derėtų. Skaičiuoti savo perdribimus. Ir dar kartą juoktis. Noriu patirti. Pajausti. Užuosti. Gyventi. Taip, gyventi.

Nuaibodo rutina "Keliuosi, mokykla, namai, miegu". Noriu dienotvarkės pakitimų. Noriu. Noriu. NORIU! Nes jei taip toliau, suprasiu, ką reiškia depresija. O to tikrai NEnoriu.
Kas, kad prieš dvi savaites buvo nuostabu. Kad galėjau pamatyti nuostabius (ir nelabai) žmones, kad galėjau gyventi. O dabar... Viskas po senu gaubtu. Jau spėjau įstrigti rutulio vidury be durų išėjimui. Arba su per mažu langu tokiai kaip aš.

Sako, nėra nieko neįmanomo. Turbūt. Reikia kažką daryti. Patirti. Užuosti. Gyventi.

O gal... Taip turi būti? Gal kartais reikia pertraukos tarp įvykių, kad kūnas galėtų atsigauti, o siela pavargti?

4 komentarai:

  1. Jo. Man tas pats. Lygiai.
    High5!

    skaitauknygas.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mieloji, geriausias dalykas, kuri pati renkuosi tokiu atvejiu yra spektaklis! Kadangi pati esu šokėja siūlau tau išbandyti "spektaklio terapiją nuo rutinos".
    Tekstas rišlus ir vaizdingas-man labai patiko. Sekmės Tau toliau rašant!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai, kad gyvenu nedideliam mieste (arba kaip geografijos mokytoja įvardino: tipiniam Kinijos kaime) ir tokie spektakliai, ech, nevyksta.
      Bet ačiū, spėjo per kelias dienas viskas apsiversti žemyn galva :>

      Panaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...