IF I STAY

"Grodama jaučiuosi lyg būčiau violančelės viduje". Būtent. Ir aš grojant pianinu jaučiuosi lyg... Lyg atsiskirianti nuo šio pasaulio, užsidaranti mažoje dėžutėje ir paskęstanti garsų jūroje.

"Visada maniau, kad violančelė - solinis instrumentas, bent iki šio vakaro". Ne, aš niekada nemaniau, kad pianinas toks yra. Bet patyriau lygiai tokią pat euforiją, kaip ir veikėja, kai ištrūkau iš klasikos pelkės ir įbridau į šiolaikinių improvizacijų balą.

"Grojau geriau nei kada nors gyvenime esu grojusi. Bet jie žiūrėjo į mane kaip statulos". Aš tą patį jaučiau, kai trečioje klasėje skambinau fortepijonu konkurse. Kaip grojau tada, gyvenime dar nesu grojusi, tačiau vis dar jaučiau ledinius komisijos žvilgsnius ir šiltą mokytojos šypseną, žiūrinčią pro užkulisių duris.

Ir... šiaip. Dar daug filmo scenų galėčiau sutapatinti su savo gyvenimo momentais. Rodos, jis buvo sukurtas remiantis mano ir dar kažkokios paauglės gyvenimo faktais. Galbūt todėl jis man taip beprotiškai patiko, nes filmo mintis buvo pati artimiausia širdžiai, kokia tik begali būti. Muzika.

Perspėju: filmą ne peržiūrėkit, o žiūrėkit. Pajauskit. Supraskit.
Tik žiūrėję filmą suprasit, kokios mintys sukasi mano galvoje.

Arba ne.

4 komentarai:

  1. Filmas gal ir gražus dėl minties, na bet pats parašymas, meilės istorija man pasirodė tokia lėkšta, kad vietomis juokas ėmė.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ai, ta meilės istorija tikrai priminė vos ne "telemundo presenta". Jei filmas būtų buvęs tik apie anų dviejų meilę, būčiau nušvilpusi jį toli toli.
    Bet kadangi aš mėgstu viską matyti kitu kampu, mačiau visai kitą medalio pusę.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei patiko filmas butinai perskaityk knygą. Ji tikrai geresnė ir daugiau emocijų suteikia, taip pat meilės istorija nėra joje pati svarbiausia.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, jau įtraukiau į savo sąrašą tą knyga. Tik va - neaišku, kaip greit gausiu ją turėti sau panosėj...

      Panaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...