Klausėte? Atsakau!

Velnias. Tiesą pasakius, nesitikėjau tokio pulko klausimų. Laukiau kokių septynių, o čia - dvidešimt trys! Milžiniškas ačiū klaususiems! (Galėsiu ne taip plačiai atsakyti, chi chi. Juokauju)

Ką tau suteikia tinklaraščio rašymas?
Tinklaraščio rašymas man duoda... Palengvėjimą. Atsigavimą. Nevisada atsiranda žmogus, kuriam galiu išsilieti, o šis tinklaraštis - puiki vieta šitam reikalui. Taip pat rašymas teikia galimybę tobulėti - tuo pačiu ir lietuvių kalbą gerinu, ir neretai pamatau gerąsias ir blogąsias savo puses.

Kokią save ir savo ateitį matai po 10 metų?
Po dešimties metų aš būsiu dvidešimt ketverių, taigi, studijuosiu. Tikuosiu universitete mokysiuos ne prastesniais pažymiais nei mokykloje (kažin, įmanoma?) ir nuoširdžiai tikuosi, kad pasirinktas dalykas man patiks ir negalėsiu šūkčioti "Jėzus Maryte, kaip nuobodu!"

Linksmiausias nuotykis mokykloje?
Hm. Būtent linksmiausias? Pirmas, kas šovė į galvą - tai suvaidintos vestuvės, vykusios prieš atostogas. Kai apsirengėm turbūt kvailiausiais rūbais ir užsidėjome juokingiausias kepures, kai valgyti pradėjom nuo deserto, o pabaigėm žuvim, kai ant gretimo fotelio sėdi turkai, o klasiokė minimaliai mokėdama turkų kalbą dainuoja "Ochvidūdu Ali, ochvidūdu Ali, ochvidūdu, ochvidūdu, ochvidūdu Ali" (vieno turko vardas Ali Kemal buvo, o daina reiškia "su gimimo diena Ali, su gimimo diena Ali, su gimimo, su gimimo, su gimimo diena Ali"). Turkai šypsosi, kreivai žiūri, o mus taip juokas ima. Nežinau, ką užsieniečiai pagalvojo... (šis nutikimas iš tos operos "Reikia dalyvauti, kad suprastum, kur čia juokas")

Ką dažniausiai mėgsti veikti laisvalaikiu?
Patinka skaityti, skambinti fortepijonu ir bendrauti. Ilgai viena neištempčiau, tad man kaip deguonies reikia bendravimo, kad ir per laidą.

Kokį maistą labiausiai mėgsti?
Mano skrandis kaip likimas, beveik nenuspėjamas, tad nežinia, ko aš užsimanysiu. Pavyzdžiui vakar mamos prašiau kad parneštų jogurto, o šiandien nesvietiškai noriu bananų. Nu blyn, kaip noriu, o mano kaimeliūkštyje jo nei su žibintu nerasi (o be jo tuo labiau). Taigi, mėgstu viską, išskyrus šaltieną ir vėdarus.

Kokios tatuiruotės norėtum? (jei iš viso norėtum)
Būsiu visai ne prie minios, bet aš nenorėčiau jokios tatuiruotės (ar tatiuruotės?). Nepatinka man tiesiog. Nesmerkiu kitų, kurie turi vieną ar dvi - jei jiems gražu tai tegul turi, bet savo kūno niekam neduočiau badyti.

Kokia pamoka tau yra pati nuobodžiausia?
Jei klausimas būtų skambėjęs "Kokia pamoka pati nemėgstamiausia?", būčiau atsakiusi, kad kūno kultūra arba rusų kalba. O dabar... Gal matematika, gal chemija (šiaip ji man visai patika, bet ta mokytoja... agrrrh). O gal istorija, nes per ją belenkaip miego noriu.

Pati geriausia knyga?
Negaliu įvardinti "geriausios", nes viena pasakoja vieną, kita - kitą. Neįmanoma lyginti istorinės knygos ir fantastinės. Tačiau nekreipiant dėmesio į šį faktą, man patiko M. Gripe "Šešėlis ant akmeninio suolelio..." ir knygos tęsinys "...ir baltieji šešėliai miškuos". Dar patiko Anos Frank "Dienoraštis" bei Veronica Roth "Divergentė".

Koks tavo didžiausias troškimas?
Sako, svajonių negalima išduoti - neišsipildys. Bet labai norėčiau įstoti į NMA, gerais pažymiais baigti šiuos metus (tie šešetai duoda juoko dozę tik ketvirtadaliui paros) ir turėti pačią nuostabiausią vasarą. O kitas, didesnes svajones tikrai nutylėsiu.

Ar tu stengiesi rašyti įrašus beveik kiekvieną dieną ar tau tiesiog taip išeina?
Ne, tikrai nerašau per prievartą. Niekada negalėčiau rašyti su mintim, kad "Va, reikia parašyti, vakar nerašiau, tai bent šiandien reikia". Mintis išdėstau tada, kai jų būna daugiau arba šiaip noriu kažką pasakyti - nesvarbu, protingą dalyką ar nelabai. Man rašymas tiesiog negali būti kažkokia prievolė, rašau tada, kai pačiai norisi.

Ar planuoji ateitį sieti su rašymu?
Ech, ne vienas to klausė. Ne, tikrai neplanuoju. Nors esu labiau humanitarė nei tiksliukė, tačiau svajonių profesiją jau pradedu piešti visai kitą, su rašymu susiijusią minimaliai (tačiau taisyklingos kalbos ten reikia, nors niekas netikrins...). Rašymas, kaip ir muzika, liks tik hobis.

Ką tau reiškia pats rašymas?
Rašymas, kaip ir muzika man yra atgaiva sielai. Rašydama ar grodama galiu pasinerti į savo pasaulį, išlieti visas emocijas, o tai padarius galiu lyg daug lengviau kvėpuoti...

Parašyk dainos pavadinimą, kuri apibūdina tave.
Turbūt "Wave after wave", nes mano gyvenimas lygiai taip pat, kaip ir dainos pavadinimas - ritasi lyg banga po bangos, įvykiai keičia vienas kitą ir niekada nesustoja...

Kai pakrapštai nosį, kur dedi jos turinį?
Oj, ką priminė šis klausimas, net susijuokiau balsu.
Dabar tam reikalui yra servetėlės ir šiukšliadėžė, jei tai galima įvardinti kaip "krapštymą".
Užtat seniau, pamenu, pas senelį kambary, žiūrėdama televizorių (ten visi dėžėje rodomi vaizdai įgaudavo savitą prasmę) savo "grybus" dėdavau po spinta. Priežastis dar kvailesnė, nei pats veiksmas - klijavau ten todėl, nes močiutė neleisdavo... O juk taip smagu buvo daryti kažką, ko negalima, ar ne?

Ką manai apie merginas, kurioms pilnametystė už kalnų, bet jos jau nori įžengti į suaugusiųjų pasaulėlį?
Man, asmeniškai, jos atrodo kaip mano sesė su mamos aukštakulniais (žandai didesni už bet kokio burunduko ir eina su tais batais visai klišu klišais). Pačios turi visiškai vaikišką veidą ir net špaklius nesugeba to paslėpti, o bernų turėjusios daugiau mano močiutė gerbėjų per visą gyvenimą. Vaikšto kaip bala žino kokios elitinės, ale "va, aš brandi, o tu ne". Juokina mane tai. Pati niekada neskubėjau suaugti - viskam savas laikas. Jau geriau būti triskart vaikiškesnei nei turėtum, nei stengtis du kartus vyresnei atrodyti.

Žmogus formuoja aplinkybes ar aplinkybės formuoja žmogų?
O čia priklauso nuo sitacijos. Kartais žmogus gali pakeisti tam tikrus dalykus taip, kaip jam gali būti geriau. Kartais to padaryti neįmanoma, tad tenka pasiduoti aplinkybėms ir leistis gludinamam it akmenėlis jūroj. Bet dažniau žmogus gali keisti, o ne aplinkybės, mano nuomone.

Ką manai apie savo gautą 6?
Šeši tai šeši, apvertus visi devyni. Kam čia dar balaganą kelti, kad "Įsivaizduoji? Rugilė šešis gavo! Rugilė!". Moksliukas be dvejeto ne moksliukas, o šiandienai užteks ir šešių už teksto suvokimą, kurio visai nesuvokiau.

Apibūdink žodį ,,amžinai". Ar tau žodis amžinai yra iki mirties ar ir po mirties? Kaip įsivaizduoji kitą pasaulį?
"Amžinai" ir turėtų būti "amžinai", nes su mirtim niekas nesibaigia - ratas vis sukasi toliau, tik pamažu keičiasi veidai ir vardai. "Amžinai" tūrėtų niekada nesibaigti, tad šiuo žodžiu švaistytis nevertėtų.
Kitą pasaulį įsivaizduoju... Niekaip. Tikiu, kad kažkas yra, bet tikrai nemanau, kad skraidžiosim baltais rūbais, su aureolėm ant galvų ir su arkom permatomose rankose.

Ką manai apie žmones kurie lenda ne į savo reikalus?
Žiauriai užknisanti savybė, nes... Pati ją turiu. Užknisa mano smalsumas, neretai perdėtas. Blogiausia yra tai, kad kol lendi ten kur nereikia, pats nejauti, o suvoki tik po kurio laiko...

Kokios savybės tau labiausiai patinka žmonėse?
Noras bendrauti - su tyleniu kartais tikrai būna sudėtinga kalbėtis.
Nuoširdumas - melo neapkenčiu jau per amžius.
Paprastumas - pasikėlę pagyrūnai patys save stumia nuo manęs.
Talentas apkerėti - savo ydom, savaisiais pliusais arba tiesiog savąja šypsena.

Kiek procentu skiri žmogaus grožiui ir kiek bendravimui (kai sueini su žmogumi)?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Atsiprašau. "Procentai" man su kai kuo kitu asocijuojasi (neveltui iš "a" klasės esi...)
Manau 15% išvaizdai ir 85% bendravimui. Grožio du trečdalius skiriu tvarkingumui ir vieną trečiąją bendram vaizdui (ar neturi vilko ilčių ir meškos gaurų - gal vilkolakiai egzistuoja?). O į "bendravimo savoką" manau įeina praeitas klausimas.

Koks turėtų būti tavo vaikinas?
Pakankamai pasitikintis savimi, tačiau ne savimyla - tam, kad padėtu man kovoti su manuoju savikritiškumu. Tvarkingas - nevala stumia šalin. Jis turėtų kuo daugiau šypsotis, nes paprasčiausiai visi besišypsantys žmonės daug gražesni. Ir privalėtų būti nuoširdus, nes melagių bei saldžiakalbiųnepernešu.

Kaip manai: geriau būti transvestitu ar lezbiete/gėjumi?
*Plačiai išplečia akis*.
O čia ne per daug panašus dalykas? Bet kokiu atveju bendrautum su tos pačios lyties atstovu...
Aš rinkčiausi būti normalia. O jei tokio nėra, tada būčiau "ar" - senmergė, kuri tenkinsis porno puslapiais. Va taip.

Tai tiek. Dar kartą ačiū visiems klaususiems. Jei radot klaidų - brūkštelkit komentaruose, nes visada norisi taisytis... Ačiū!

3 komentarai:

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...