Pykau, spjoviau, nusivyliau ir vėl pykau, spjoviau...

Šitaip nepykau ir šitokio nusivylimo nejaučiau jau daugybę laiko. Gal metus, gal du. O gal ir daugiau. Bet šitaip... Zlastis ima, kaip močiutė pasakytų.

Kas antro aštuntoko lūpose skamba tik vienas žodis: karnavalas. Visus metus laukiamas, su šypsena prisimenamas ir keliantis sveiką nerimą. Pamenu praeitų metų Kalėdų laukimą/šventimą mokykloje: vieną dieną nebuvo pamokų, puošėm kabinetus kaip kas išmanė. Dirbom, juokėmės, klausėmės kalėdinių dainų... Nereali diena, kai visų veidai pasipuošia šypsenomis, visi iš eilės matuojasi kalėdines girliandas ir žaisliukus ir visi, visi dainuoja "Last Chrismas, I give you my heart...". Tiesiog nuostabu. Karnavalas irgi buvo nepamirštamas: buvo paskirta tema, pagal kurią turėjom sukurti pasirodymą, laimėjom klasės puošimo konkursą ir daug daug šokom... Valgėm. Džiaugėmės dovanomis. Arba tiesiog sėdėjom tamsiame koridoriuje, kai prieš akis tau žypčiojo kalėdinės lemputės.

O šiemet... Tragedija bus, jei nieko nepavyks pakeisti.

• Karnavalas vyks ne penktokam-šeštokam ir septintokam-aštuntokam, o visom keturiom klasėm kartu.
Žiauru. Gal nebūtų taip baisiai, bet kai reikės išžiūrėti daugybę pasirodymų, nusibos. Penki - pats tas, bet ne dešimt. Be to, mūsiškiai penktokai per daug nagli - ir pasiunčia ten, kur kopūstai auga, ir dar karve del storos subinės išvadina. Nesinori su tokiais nei karnavalo džiaugsmu dalintis.

• Nėra jokios temos vaidinimams.
Pernai gerai buvo, pasakė "Žvaigždės", viskas aišku. O šiemet be jokios temos, kas ką nori, tas tą darys - visiškas balaganas.

• Klases puošti... šienu.
Taip, būtent šienu. Pasakė, kad kabinetus dabinsime "etnografiškai". Mhm. Geriausiu atveju pakabintumėm tą sodą iš šiaudų ir iš šieno kokią girliandą susuktumėm, gremėzdišką kokią. Niekas neatsižvelgia, kad gyvenam ne tam amžiui ir mums Kalėdos tikrai ne su prietarais kažkokiais ir derliumi asocijuojasi.

• Visas Kalėdų renginys truks iki AŠTUNTOS vakaro.
Pasityčiojimas. Iki dešimtos - pats tas, o čia iki AŠTUONIŲ. Paprasčiausiai, mokykla eina ubagais ir neturi iš ko užmokėti saugai toms  dviems papildomomd valandoms, kurios suteiktų šitiek laimės... Seniau "sauga" būdavo du mokytojai, ir tų pačių neprireikdavo. Grhh.

Žodžiu, tragedija. Kalbėjom aštuntokai su pavaduotoja, kuri visą šitą mėšlą organizuoja, kalbėjom ir su pačia direktore. Šnipštas. Niekam mūsų nuomonė neįdomi, nors ten MŪSŲ šventė. Tai MŪSŲ paskutinis karnavalas šioje mokykloje, po velniais. Niekam tai neįdomu.
Iškovojo kiti tiek, kad GAL bus atskirai penktokai nuo aštuntokų. Bet tas GAL optimizmo nepriduoda.

Svarstėm visokius variantus. Ir susirinkti pinigus tai saugai, kad leistų ilgiau, ir į laikraštį skundą rašyt, ir kokio šimto litų Whydoto iš tos surinktos sąskaitos paprašyt. Arba eit prie maximos, pamest kepurę, paverkt ir laikyt plakatą su tekstu "Padėkite Lietuvos ateičiai: paaukokite jų šventės labui". Dar galvojom sulaukę aštuntos tiesiog neiti iš mokyklos (bet čia jau blogiausiu atveju) arba prikabinėt ant visų kabinetų durų lapus su tekstu "Mes norim normalaus karnavalo". Žodžiu. Streikas.

Nuoširdžiai tariant, niekas nežino, ko rimtai griebtis. Į mūsų prašymus yra metami ignorai, ir tiek. Jei turit pasiūlymų, kaip išsikovoti tai, ko norim (ir visiškai realaus!), prašau, patarkit... Nes visiškai nusivyliau administracija. Jau patys surengtumėm tokį karnavalą, kokio norim, o ne su šienu ir naxui visus siunčiančiais penktokais. Atiprašant, rimtai jau.

O kokie pas jus planuojami Kalėdiniai renginiai? Ar yra tekę pabūti tokioj sitacijoj? Ką darėt? Prašau, patarkit jei tik negaila, nes... Patys nebežinom, ko griebtis.

9 komentarai:

  1. Anonimiškas2014-11-13 23:01

    Nu jo... :D pas mumis irgi karnavalas sakė tik iki puses devyniu bus... Nesamone...

    P.S. Susirašinėtum tikrais laiškais su 12 mete? Jei norėtum parašyk i austeja.kaust@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Dievui, nors ne pas mus vienus taip bus.
      Na, susirašinėčiau su belekokio amžiaus žmogum, tačiau nelabai noriu... Tiesiog, nelabai man patinka tai :>

      Panaikinti
  2. Anonimiškas2014-11-13 23:33

    Patyko yrasas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kuri vieta? Pats parašymas ar tai, jog mum absoliučiai nesiseka? :D

      Panaikinti
  3. Į viską žiūri pernelyg pesimistiškai, Rugile:D Gi neįdomu būtų, jei kiekvienais metais būtų vis tas pats. Sugalvoti gryną temą nėra lengva, nes "žvaigždės" jau buvo milijoną kartų, o tikti ir patikti tema turi visiems :) Tai, kad bus su penktokais-šeštokais, aš nematau jokios problemos. Sakei, kad saugams neturi litų, bet jei bus du atskiri karnavalai, litų prireiks dvigubai :) Dėl to laiko, tai kiekvienais metais būdavo taip. Sakydavo, kad bus iki aštuonių, bet viskas truputėlį užsitęsdavo. Nmao grįždavau iki dešimtos. Tas puošimas, irgi.. Manau, kad viską pernelyg sureikšmini :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ai, Kornielija, lengvau Tau šnekėt, kai pati gimnazistė :D Tavo buvusi auklėtoja sakė, kad jūs lygiai taip pat atsikovojot atskirai juo 5-6, kaip ir mes žadame kovoti... :D
      Aš ir nenoriu, kad tas pats būtų.Turėjom mes temą pasiūlymui, kur daug kas sakė, jog įdomi būtų - ale pasakas perkurt šiuolaikiškai ir suvaidint. Daug kam patiko. O tų "Žvaigždžių" tikrai niekas net nebesiūlo -.-
      O tų litų niekas nerado ir neras, tad menka problema dėl to, jog atskirai būtų. Jau ieškom alternatyvų (pvz kažkas sakė, jog tėvų pririnkti. Tik tiek, kad jų laba daug jau reik... kur dėtuos kelias valandas 25 vyrai?).
      Dėl tos karnavalo trukmės... Kad kiek pamenu, pernai aš mamai buvau sakius, kad dešimtą atvažiuotų manęs, tai lyg ir nebuvo planuota iki aštuonių :D
      Man įdomu, kaip pati bambėtum, jei mano vietoj būtum. Lengviau šnekėt nei daryt, supranti gi ;D

      Panaikinti
  4. Nežinau, ką ten buvusi auklėtoja šneka, bet nepamenu, kad dėl kažko būtumėmė kovoję :) Ir tikrai nebambėčiau, nes nuo to, kad valanda prasitęstų diskoteka, nepaliktų geriau. Ir kas iš to, kad aš gimnazistė? Tipo, wow, diskoteka bus ilgiau? Manau, kad visai ne tame esmė yra :) Kalėdos, tai ne diskotekos.. Ir nesvarbu ar su penktokais, ar su šeštokais, šia švente turime dalytis su visais. Nes Kalėdų esmė tokia ir yra - dalijimasis džiaugsmu su kitais :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ech... Kiekvienas turim savo nuomonę, ir tiek.
      Man esmė ne diskotekos, aš galbūt į ją net nežadu eiti, o apskritai pats laikas. Vakarais visada atsiranda ūpas kažką veikti (bent jau man), priešinga jei dieną. Aš galbūt net neisiu į tą diskoteką - galbūt sėdėsiu klasėje, valgysiu ir pati sau viena dainuosiu. Man svarbu, kad kiek vėlėliau būtų, nes... Tiesiog, man kuo arčiau nakties, tuo įdomiau darosi :D (taip, manoji logika trenkta).
      O su penktokais tiesiog nenoriu, nes jie per daug nagli, sugeba ant dviejų raidžių pasųst ir dar karve išvadint, ir šiap visiems nusibos žiūrėti 10 pasirodymų ir sėdėti salėje tokiai masei žmonių...
      Bet kaip jau sakiau, visi turim savo nuomones ir to nepakeisi :)

      Panaikinti
    2. Dėl tų pasirodymų visiškai nepritariu.. :) Ką tu Aušroj darysi? :D

      Panaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...