Su Šv. Velykom

Jei Kalėdos visus (ar bent daugelį) tiesiog užvaldo, tai Velykos labiau tiesiog yra. Yra kaip proga gauti daugiau laisvadienių, skaniai pavalgyti ir galbūt pamatyti ne taip jau labai mėgstamus veidus. Kaip ten bebūtų, porą linkėjimų turiu ir savo skaitytojams, o gal ir sau. Arba tiesiog visiems, kurie  yra gyvi ir egzistuoja kaip vartotojai. Parazitai, beje, į šią sąvoką tikrai netelpa.

Lai kiaušiniai būna tvirti, o ypač tas ant kaklo.
Daugelis nori laimėti per margučių mušimą ir įrodyti, kad jo pagriebtas marguolis - kiečiausias. Tačiau šis džiaugsmas tetrunka dieną ar dvi, o daugiau ar mažiau kietą galvą visi norime turėti. Tad lai tas nemenkas kiaušinis iki kitų Velykų kietai dirba visu pajėgumu, o sulaukę kitų metų vėl kalbėsim.

Tegul Tavieji margučiai prigriebia daugiausiai išridentų, o ir pačiam neprošal būtų prigriebti daugiau idėjų.
Nežinau, kas šiandien dar ridena margučius, o kas ne (tarp kitko, aš vis dar ridenu), tačiau priridentų idėjų visi pasiilgsta. Tad tegul iki kito atgimimo naujos ir spalvotos mintys vis ridenasi link tavo galvos, o kas nedasiridena, nepražiopsok - prigriebk pats.

Lai kiaušiniai ir Tavo gyvenimas neskyla, o jei įskils - įtrūkimų lai niekas nemato.
Įskilusius margučius žmonės linkę kuo greičiau suvalgyti - susens, nebevalgomi bus mat. Taip pat kai kurie gyventojai linkę galvoti ir apie gyvenimus - jei įskilo, reikia griebti ir pulti, kol šviežias. Tad tegu Tavo gyvenimas neskyla, o jei kartais įtrūks (maža ko, gi visko būna), lai niekas nemato tų plyšių.

Per Velykas daug sūpuokis supynėse - praktikuokis prie artėjančių skrydžių.
Sakoma, kad per Velykas (ar Atvelykį) reikia daug suptis. Vis galvodavau, kam, o pasirodo, kad tas velykinis sūpavimasis reikalingas kaip pasiruošimas prieš didžius skrydžius. Tad ir tu nepamiršk palinguoti - tam, kad nepritrūktų drąsos per didelius skrydžius.

Nepadaugink garnyro prie kiaušinių - virškinimas sutriks, o gal ir visa gyvastis.
Puikiai žinome, kad padažai negerina virškinimo veiklos, tad pasistenk prie margučių jų valgyti ko mažiau. Gyvenime taip pat ribok visokius paskaninimus - kas per daug, tas nesveika, liežuvis pripras, o skrandis gali ir neatlaikyti.

Išpažintį prieik bent apie Velykas, o jei nevaikštai į bažnyčią, taip bent kaltes išpažink keliems aplinkiniams.
Katekizme parašyta: ,,Nuodėmes išpažink bent apie Šv. Velykas'', Tai va, Dievo žodžio reikia klausyti - tikintis esi ar ne. Jei savo nusidėjimų nepapasakojai klebonui, nuobodžiaujančiam savo būdelėje, tai bent nueik pas artimą, pasakyk ką blogą padarei ir atsiprašyk. Daryk tai geriau po švenčių, nes palengvėti gali tik Tau.

Tos užkoduotos gėlės, kurias piešei ant kiaušinių, lai visad tūno Tavo širdies kertelėje.
Net jei ant margučių nepiešei tiesiog žibučių, tai vis tiek kiti raštai daugiau ar mažiau simbolizuoja augalus. Tad lai Tavo širdy tie menki augalėliai žaliuoja visus metus - ir tam, kad neleistų įšalui užklupti, ir tam, kad šiaip gražiau būtų.

Su Šv. Velykom!

P.S. Paveikslėlyje esantys margučiai ir medis - ne mano. Diedukas taip pat.

6 komentarai:

  1. Ačiū, Rugile, kaip miela ir jauku! Tave irgi su Šventomis Velykomis! :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne tik skaniai persiskaitė bet ir širdžiai maloniai... Šis įrašas tik dar labiau papuošė Šv. Velykas.
    Ir Tave su Šv. Velykomis, tegu tos dvi dienos ne tik džiugiai bet ir turiningai praeitų ;)
    Su šventėm!

    AtsakytiPanaikinti
  3. jeigu visi rašytų tokius sveikinimus, aš švenčių laukčiau vien tik dėl jų! super ir ačiū!
    Tave taip pat su šventėmis! ;)

    AtsakytiPanaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...