Nuo A iki Z: ką veikti, kai nesugalvoji ką veikti

Visą mėnesį kankinausi su klausimu: ką veikti? Galų gale, pasiknaisius smegeninėje ir atėjus liepai, mintys pradėjo lietis, ir ko veikti atsirado... Tad prieš jūsų nosį veikla pagal abėcėlę - nuo pat A iki pat Z.

A: aerobika! Susirask draugę(ių), daug vietos ir klipų, kur mokytų aerobikos. Ir... Pirmyn! Sveika tiek kūnui (papildomi kilogramai nulėks šalin, jei dažnai tai darysi), tiek sielai (gydo nuo blogos nuotaikos, kas nežino).

B: buistinė! (Taip mes ją vadinam kaimiečiai, o kas nežino, kas tas gali būti, tai buistinė žinoma kaip štabas, namelis (tarkim medyje) ar šiaip vieta nieko neveikimui). Susirask vietą, kur tau būtų jauku būti. Tada paieškok senų baldų, dekoracijų. Pavydžiui mes pas draugę radom tuščią sklepą (rūsį) su 3 nenaudojamais foteliais ir stalu. Išsišlavėm, susitvarkėm, persistumdėm viską, padekoravom ir vuolia - vieta, kur galim šiaip pabūti.

C: citrinos! Susipirkit kuo daugiau citrinų, ir surenkit varžybas - kas jų suvalgys daugiau. Vien tos draugų mimikos, kai jie valgo penktą citriną...

D: drugeliai! Pabandyk pasigaminti aitvarą, ir ne tik tradicinės formos, o tarkim, drugelio, paukščio ir t.t. Vėjuotą dieną pabamdyk jį išleisti. Patarimas: aitvarus laidyk ten, kur nėra elektros laidų ir piktų, važiuojančių traktorių.

E: eilėraščiai! Pabandyk sukurti eilėraštį, kurio visi žodžiai prasidėtų tam tikra vienintele raide. Arba kurio kiekviena eilutė prasidėtų/pasibaigtų tam tikru žodžiu. Reikia rik truputį fantazijos...

F: foto foto foto! Surenkit fotosesiją. Susiraskit gražią vietelę (prie supynių, grafiti sienos ar tiesiog pievoje) ir prisifotkinkit. Tačiau lai nuotraukos nebūna vien gražios ir sukurtos tik kelti į facebook'ą... Visada smagu turėti keletą swag nuotraukų, kurias kartais gėda parodyti draugams...

G: gumytės! Kas, kad daugelis jaučiasi per dideli užsiimti tam tikra veikla. O pabandyk susirasti gumą, per kurią šokinėsi (na, įdomiau ta kur 2 ištemoę laiko, o vienas šokinėja). Susigalvokit kaip šokinėsit... ir pamatysi, kad gal net vaikystėje tau sekėsi geriau.

H: herbas! Susikurk savo šutvės herbą iš įvairiausių nuotraukų ir šiaip daiktų, keliančių daug prisiminimų. Gali pasikabinti štabe ar šiaip kur.

I: inkilėlis! Pabandyk padaryti inkilą. Ne šiaip kokiam paukšteliui, o, tarkim, papuošalam sudėti ar kambariui papuošti.

J: juokas! Ne, nesistenkit juoktis specialiai... o tiesiog veikit kažką, kas jums atrodo nesveikai kvaila. Pavyzdžiui, žolių karas arba krosas su prie savęs prikabintom barškančiom skarsinėm... Juk juokas ilgina gyvenimą.

K: knygos! Ne, nesiūlysiu skaityti knygų. Geriau sukurk savąją: kiekvieną dieną rašykit su draugais (arba viena) vasaros dienoraštį. Įliustruokit, prirašykit dainos žodžių, kuri skambėjo galvoj... Tiesiog parašykit tokią knygą, kurią būtų jauku skaityti žiemą.

L: laimės pyragėliai! Prikepkit daugybę pyragėlių su palinkėjimais viduje, ir pavaišinkit draugus, kaimynus ar šiaip praeivius gatvėje. O palinkėjimai neturėtų būti tiesiog "sveikatos, laimės, pinigų". Geriau parašykit "Kartais pažiūrėk į žemę - ten būna pamestų pinigų" arba "Ryte pabandyk atsikelti 3 valandom anksčiau - gal tada laiko nepritrūks?" ir panašiai.

M: miegas! Pabandyk miegoti visą parą. Ne, ne gulėti su telefonu rankoje, o miegoti/snausti/gulėti užsimerkus. Išlipk tik į tuoletą ir iki šaldytuvo.

N: ninzės! Pasisiūkit ninzių kostiumus ir pabandykit slapta gatvėje sekti ir šiaip stebėti praeivius. Nepersistenkit: gatvėje pilna piktų bobučių, turinčių giminėj policininkų.

O: obuoliai! Pabandykit visur, kur tik tą dieną eisit primėtyti obuolių (kad ir popierinių). O kam? Šiaip, kad savo teritoriją pažymėtumėt.

P: puota! Susipirk maisto, susirask sau sostą, patarėją gyvenimiškais klausimais (kompiuterį) ir pasiryžk visą parą žiūrėti filmus. (Galima po to padaryti parą miegojimo).

R: ratai! Kas sakė, kad važiuoti galima tik su įprastu dviračių ar mašina? Susiraskit tačką (karutį) arba kokį swag dviratį, prisikabinkit vėliavų, girliandų... Ir pirmyn į kaimą/miestą/mišką. Bent jau prisižvengsit ir praeiviam nuotaiką pakelsit.

S: stovyklos! Pabandyk susirasti stovyklą (čia nebijantiems išlaidų), o jei nieko nerandi arba pinigų gaila, tai su draugais prie kokio netolimo ežero pasistatykit palapines ir 5 dienas negrįžkit namo. Juk faina.

T: televizija! Youtube'j pilną visokių vlogų, o tu su draugais... pabandyk sukurti tv kanalą. Su savom reklamom, laidom, serialais ir žvaigždių parodijoj. Prenumeratoriai garantuoti.

U: up and down! Susiraskit visokiu vaikiškų žaidimukų, pvz "gaudynės", "tuku tuku", "aukštyn-žemyn (kiti vadina "atsitūpk ir atsistok")", "diena-naktis", "jūra banguoja banguoja stop" "spalvota boba (arba "kiaušinis")" ir t.t. Kas sakė, kad tokius žaidimus žaidžia tik darželinukai?

V:  vandens karas! Sena, bet gera veikla. Prisipilkit butelius vandens, prieš tai pradūrę kamštelyje skylę, arba nusipirkit vandens balionų... ir pirmyn ant žolyno! Patartina turėti rūbus persirengimui ir šiaip, tuo užsiimti šiltesnę dieną.

Z: zombiai! Surenkit zombių vakarėlį su visais prašmatnumais: zombių patiekalais (pvz sumuštiniai - akys, pomidorų sultys - kraujas ir t.t.), dekoracijom (šikšnosparniai, paminklai ir t.t.), ir... kostiumais, kas be ko.

Šiam kartui tiek. Tikiuosi, neprailgo skaityt ir pasigavot šiokią tokią mintį. Nuomonių, tiesą pasakius, visada laukiu komentaruose!

6 komentarai:

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...