Paskutinis vasaros mėnuo

Pagalvojus iš kitos pusės, net baisu pasidaro, kai pamislini, kad vasaros liko vos vienas mėnuo. Nepastebėjau, kaip vasara atėjo, nepastebėsiu, kaip ji ir išeina... O ir motulė MAXIMA vis primena apie artėjančius mokslus.

Bet ką daryti, kad netektų visą paskutinįjį vasaros mėnesį prabambėti, o išnaudotum jį taip, kad ilgai prisimintum?

Tavo dėmesiui - 31 darbas, kuriuos privalai padaryti ateinantį rugpjūtį!

1. Sportuok. Visi nori į mokyklą grįžti puikios formos, tad jei vasarą neprisivertei sportuoti, tai pradėti tai daryti niekada nėra vėlu! Susirask internete sporto programą mėnesiui ir pirmyn!

2. Išsimiegok. Ne, neliepiu miegoti visą likusį mėnesį. Tiesiog leisk organizmui pailsėti prieš didelį krūvį ateinančius 9 mėnesius, tad vietoj to, kad naktį nolaifintum iki antrod nakties, pabandyk užmigti nors dvyliktą. O ir susitark, kad ryte nieks tavęs nežadintų - kada pabusi pati, tada bus ženklas, kad miego tau užteko.

3. Nuveik kažką beprotiško. Esu rašiusi įraše "Ką veikti, kai nėra ką veikti" visokių beprotiškų užsiemimų, tad kodėl nepabadžius vieno iš jų ar nesugalvojus savo? Juk svarbu, kad turėtum ko papasakoti anūkams!

4. Atnaujink kambarį. Aišku, reikia ir susitvarkyti, pravalyti stalčius, gal net naują spintelę įsigyti, bet kalbu apie kambario dekorą iš DIY serijos. Internete idėjų pilna - tik reikia noro ir keleto priemonių.

5. Susirask draugą. Naujos pažintys niekada nepablogina situacijos, tad pirmyn į vietą, kur yra žmonių ir pabandyk užkalbinti kokią personą. (Įspėjimas: facebook'ą pasiimti į pagalbą draudžiama)

6. Susitik su seniai matytais draugais. Buvusius klasiokus matei tik prieš 2 metus? Su drauge iš stovyklos matei irgi itin seniai? Parašyk jiems, ir pakviesk kartu nuveikti kažką įdomaus! Kartu bus itin gera prisiminti senus nuotykius ir sukurti naujų!

7. Susitvarlyk spintą. O taip, prieš mokslo metus tai itin reikalinga. Pamatysi, ko tau trūksta ir gal net atrasi rūbų, kuriuos būni net pamiršusi? (Kaip man neretai būna...)

8. Surenk milžinišką vandens karą (jei to dar nepadarei..)! Kas, kad neturit žaislinių vandens šautuvų, pasiimkite butelius, prisipilkote vandes, kamšteliuose pradurkite skyles... ir tegu mūšis prasideda! Nesimaukit maudymukų, geriau su visais rūbais - geras jausmas, kai nuo tavęs tiesiog varva... (:D)

9. Išsiruošk į žygį dviračiais. Nebūtinai nuvažiuoti 300 kilometrų, užteks ir netoli esančio miškelio, bet tik ne artimiausio.

10. Pasilepink. Nebijok suvalgyti daugiau ledų ar šokolado, dabar vasara, ir gali sau leisti. Juk turi prisisemti jėgų ateinantiems mokslo metams! Juk juodas šokoladas stiprina smegenis, tad jis tikrai nepakenks (jei nesi jam alergiška, aišku).

11. Pasigražink natūraliais dalykais. Dabar visi vaisiai, daržovės šviežūs - visagaliame internete susirask kaukių ar kitokių "tepalionių" ir išbandyk. Kaukės iš šviežių vaisių/daržovii daug veiksmingesnės nei ilgą laiką laikytos sandėliuose.

12. Palydėk ir pasitik saulę. Bet pirmiausia susirask gražią vietą, iš kur gerai matytuosi saulės grožis. Būtinai nufotografuok, kad turėtum ką prisiminti.

13. Pabandyk prisiminti pradines klases ir eik apsipirkti vien mokyklai. Pieštukai, trintukai, sąsiuviniai, užrašų knygutės... Pabandyk tuos menkniekius susirasti tokius, kad tau pačiai būtų jauku mokykloje su jais ar į juos rašyti. Kartais net tokia iš pažiūros vaikiška veikla gali būti smagi, ypač jei eini su draugais!

14. Atnaujink savo drabužinę. Tikrai jau norisi naujų rūbelių, o rudenį jų reikės gal net daugiau ir šiltesnių... Tikiu, kad tavo spintoje dabar daugiau vasarinių drabužių nei rudeninių...

15. Jei žinai knygas, kurių reiks ateinančiais metais, gali pradėti skaityti. Bus lengviau ler pačius mokslo metus.

16. Pasidegink. Ne, negulėk atsigulusi pačioje kaitroje. Taip tik odos vėžį pasigausi. Geriau tiesiog būk daugiau lauke ir užsiimk tuo, ką mėgsti. Taip gal ket greičiau įdegsi, nei tiesiog gulėdama. O ir odai bus geriau, nes garantuotai vaikščiosi į pavėsį - iš pavėsio - į pavėsį - iš pavėsio. O to pilvo kad ir neįdegsi, juk kaži ar mokykloje labai jau ks jį matys...

17. Pradėk galvoti apie renginius. Tikriusiai ir tavo mokykloje yra renginių, tapusių tradicija ir kur klasės tikrai turi pasirodyti. Tad pagalvok, kokią dainą galėsite dainuoti ar kokia tema fotograduositės klasės nuotraukoje.

18. Prisimink tai, ko seniai nedarei. Baigei muzikos mokyklą ir seniai nebegroji? Pabandyk atsiversti natas ir atgaivinti senąjį draugą iš naujo! Lankei dailės būrelį? Pabandyk vėl išlaisvinti savo telentą! Nieko nelankei? Pats metas pagalvoti, ko norėtum išmokti ir jau pradėti tuo domėtis!

19. Paplanuok savo rugsėjo pirmąją. Tikiu, jej klasė draugiška, būsite vieni kitų išsiigę, tad eikite į kokią piceriją atšvęsti Mokslo ir žinių dienos! Klasė nelinkusi bendrauti? Susiburk ratą draugų, ir kartu kur nors vis tiek nueikit. O juk tu gali būti viso to pasisėdėjimo ugnelė, kuri ir sukurstys visus susiburti!

20. Peržiūrėk gerų filmų. Turiu omenyje keletą gerų filmų, kad esant reikalui turėtum apie ką rašyti anglų kalbos rašinėlį ar kokia fraze pasinaudoti lietuvių kalbos rašinyje. Kartais geri filmai tikrai padeda... bet tik nepraleisk visos likusios vasaros prie kompiuterio ekrano!

21. Išeik su draugais į kokią pievą ir išsiduokit. Ne, ne vaikų prisidarykit, o tiesiog išliekit energiją. Lakstykit, rėkaukit. Tiesiog išrėkit visą jumyse susikaupusį pyktį, kad jo neliktų nė lašo!

22. Atrodo, kad per vasarą nenuveikei nieko gero? Pakrapštyk smegeninę ir surašyk sąrašą dalykų, kurie šią vasarą Tave pradžiugino. Pamatysi, jų bus tiek daug... Aišku, jei nesergi skleroze.

23. Susikelk visas nuotraukas iš vasaros, jas pafotošopink, sudėk į koliažus ir palik savo prisiminimus ramybėje iki paskutinės vasaros dienos ar šalto ir niūraus rudens vakaro...

24. Sukrganizuok šeimai išvyką. Susidaryk maršrutą, kur pėsčiomis ar dviračiu galite keliauti po Lietuvą. Nemanau, kad tėvai labai supyks, o gal net sutiks!

25. Padaryk mažą žmogutį lamingu. Tikrai kaiminystėje yra šeima, kuri turi kelerių metų vaiką. O gal turi tokio pat amžiaus brolį ar sesę? Oralinksmink juos. Pasisiūlyk su jais užsiimti ir eik, supuok, žaisk su jais. Patikėk, paskui taip gera matyti besijuokiančio vaiko šypseną ir žinoti, kai tai tu padarei jį laimingu...

26. Iki šiol netauoei pinigų? Pasigamink taupyklę, į kurią būtų tiesiog jauku dėti savo pinigus, ir nuo rugsėjo pradėk taupyti. Kažkur skaičiau, kad greičiausiai pinigai susitaupo jei įdedi 10% gautos pinigų sumos. Tad, tarkim, tėvai davė 10 litų, tai turi įdėti 1 litą. Taip būna nei per daug, nei per mažai. (Nesijaučia pinigų trūkumo ir per metus susitaupo gan nemaža suma).

27. Beprotiška veikla, bet itin smagi. Susiraskite kokią dėžutę (geriausia - metalinę) ir į ją sudėkite daiktus, kurie jums visada primins šią vasarą. Tada dėžutę kur nors užkaskite, bet būtinai įsidėmėkite vietą. Kitų metų birželio pirmą atkaskite... Ir pastebėsite - kai yra tie daiktai, taip yra ir jūsų prisiminimai. Tada kitai vasarai bus paskatinimas nuveikti kažką tokio, ko TIKRAI niekad neužmirštum.

28. Surenk karaoke vakarėlį, ir per jį būtinai pasiryžk išmokti bent vieną dainą mintinai. Kad šaltą žiemos dieną tą dainą įsijungus galėtum laisvai dainuoti kartu, ir taip sušildyti savo vidų nerealiais prisiminimais!

29. Susidaryk sąrašą, ką nori padaryti ler ateinančous 9 mėnesius. Kokio vidurkio sieksi, kokius darbus privalai nuveikti. Per mokslo metus stebėsi tirpstantį sąrašą ir vis arčiau jausi artėjančią vasarą!

30. Surenk patį didžiausią party vasaros pabaiktuvių proga. Veik su draugais ar viena ką tik nori - svarbu, kad netektų liūdėti.

31. ... Ir trisdešimt pirmas laukelis lieka tuščias. Jis skirtas užpildy Tau. Pasirašyk, ką pasižadi padaryti per likusį mėnesį... Ir būtinai įvykdik!

Tikiuosi, įrašas labai jau neprailgo. Visada laukiu nuomonių, ir sėkmės džiaugiantis paskutinėmis vasaros akimirkomis!

9 komentarai:

  1. Patiko. Labai. Gal sukurk kokį nors tinklaraštį kuriame būtų va tokios visokios idėjos? Nes blem tikrai geras įrašas. Labiausiai patiko 31 idėja :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 31 ir man pačiai patiko, mažiausiai galvą laužyti reikėjo :D

      Dėl tokio tinklaraščio... nežinau. Gal pasiliksiu prie šito, kuriame visokių įrašų pilna.

      Ir ačiū už pagyrimus! :>

      Panaikinti
  2. Rugileee, žinok nekenčiu tavęs:( Ir iš kur pas tave tokia galva??

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Korneeelijaaaa, aš ir tave myliu:)
      Nežinau, galvos čia visai nereikia. Verčiau visiško pamišimo.

      Panaikinti
    2. Pamišimo sakai:D nejuokauk, tokie straipsniai į žurnalus dedami būna:)

      Panaikinti
    3. ir be to ne tą nuorodą mano blog`ui uždėjai:D

      Panaikinti
    4. Nebejuokauk tu gal.

      Ir... o blemba.

      Panaikinti
  3. Rugile, sveikinu:) Šitas tavo įrašas nesibaigė Balsiais:)

    AtsakytiPanaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...