Filmai

Mokykla - laisvalaikis - namai. Rūpesčiai dėl vaikinų ar naujausio telefono nebūvimo. Tonos makiažo. Ašaros dėl kažkieno ignoravimo. Aukštakuliai - per šventes. Viso labo - keturiolikti ar penkiolikti gyvenimo metai. Kas rytą bent pusantros valandos plaukų tiesinimui, antakių piešimui ir trisdešimtmetės įvaizdžio kūrimui. Neužsidaranti spinta, prigrūsta škarmalų, pirktų H&M. Visos pastangos - atrodyti ir būti bent penkiolika metų vyresnei.

Ji nori  per  greitai užaugti. Ji nematė to, ką galbūt teks matyti suaugusiai.

Mokykla - namai - laisvalaikis. Rūpesčiai - kas ir kaip bus namie, kiek liks laisvo laiko ir ar išvis liks. Makiažas - per šventes. Rytai skirti papildomoms minutėms išsekusiai  energijai atstatyti. Grįžus iš mokyklos - darbai, tik tada laisvalaikis. Ašaros dėl prarastų artimųjų, ateities baimės ir galbūt pavydo kitam, lengvą dabartį matančiam. Viso labo - keturiolikti ar penkiolikti metai. Visos pastangos - dabarties išlaikymui ir ateities kūrimui.

Ji nenori užaugti. Ji matė ir suprato tai, ką galbūt teks panešti po daugelio metų.

Gyvenimas - tai filmas, kurį apibūdintumėme ,,geru''. Filme daugybė nuotykių, įtampos, ašarų, juoko, tuštumos ir kitokių jausmų. Nerasime kino juostos be netekties ir laimės, tačiau nesunkiai aptiksime siužetą, nesutelktą į makiažo kiekį. Nes geras filmas yra gyvenimas, arba gyvenimas yra geras filmas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...