Net ne tag'as, o visas klausimynas

Eilinį vakarą maklinėjau po beribį internetinį pasaulį, ir atklydau į vieną blogą, kuriame radau tokį klausymyną: http://braskiuuogiene.blogspot.com/2014/08/sveiki-ra-savo-pirm-rimt-kaip-i.html?showComment=1408302398594&m=0 (Gintarijos komentaras po tuo įrašu tiesiog nebeleidžia sakyti "tag'as"...). Patiko įraše klausimai, tad padariusi lengvą kopy peistą rašau jį ir savo tinklaraštyje.

I. Kas tave pastūmėjo rašyti blogą?
Ilgai ieškojau vietos, kur galėčiau išsilieti, kai man liūdna, linksma ar šiaip kai galva sprogsta. Bandžiau ask.fm - nusibodo, ir pabodo, kad rašai tai, ko kiti nori o ne tai, ko pati trokšti. Bandžiau rašyti popierinį dienoraštį - knisa, kai naktį, susikaupus mintims, reikia rašyti pasišviečiant telefonu. Tad nusprendžiau pezėti čia.

II. Ar esi kantri?
Vėl gi, priklauso nuo situacijos. Esu kantri, kai breketai nesvietiškai tempia dantis. Esu kantri, kai kažkas daro pornūškę man prieš akis ar apkalbinėja. Esu kantri, kai sesė eilinį kartą daro iš manęs arklį. Bet tikriausiai yra tik vienintelė vieta, kurios visiškai neapkenčiu - tai kitų nesveikas riejimasis ten, kur visai rietenų nesinorėtų. Tada aš tampu visai nevaldoma ir neretai būnu apkoliota už kitų interesų nepaisymą.

III. Papasakok apie save!
Monstras, mintantis kitų kantrybe. Laisvalaikiu drybso kur nors savo guoly ir katkartėm iškiša uodegą į lauką, kad patikrintų, koks oras.

IV. Ar pavadintum save įdomia asmenybe?
Ne. Esu tik dar viena nuo gyvenimo atsilupusi būtybė, kuri verčiau bus tyliai tarp minios, nei išsišokinės kaip kokia Gaga (turiu omeny kaimynų antį.)

V. Kada ir kur kyla tau geriausios idėjos?
Naktį kankinant nemigai arba dirbant nuobodžius darbus, kaip, pavyzdžiui, aižant pupeles arba pjaunant žolę, arba dar bulves skutant.

VI. Ar pati skaitai kitų blogus? 
Aišku, kad ne. Juokauju. Kitų rašliavos ir užima pagrindinį laiką, kai būnu internete. Skaitant būna, kad pasijaučiu kaip visiška beraštė kvailė, tiesiog neturinti ką veikti. Tačiau būna, kai pagalvoji maždaug taip: "pykes, net aš taip nemoku (nusišnekėti ir tiek klaidų daryti, turiu omeny)"

VII. Ar rašant blogą reikia daug pastangų?
Man asmeniškai ne. Tinklaraščio rašymas man yra tiesiog malonumas - rašau, kada noriu, ką noriu ir kaip noriu. Nesistengiu įtikti kitiems rodant išganingą kalbą arba darant mini konkursėlius. Rašau pirmiausia sau - taip, kad parašius įrašą man pačiai palengvėtų, o tada skaitytojams patinka ar ne - jų reikalas.

VIII. Kas geriau - arbata ar kava?
Arbata. Kavos negeriu, nebent kokį kartą į mėnesį. Nenuodiju savęs kofeinu ar kokiu ten brudu ir nepilkinu savo odos.

IX. Ar kramtai tušinukų galus?
*mirkt*, *mirkt*, *mirkt*. Ne, po galais. *mirkt*.

X. Mėgsti žiedus, apyrankes, auskarus?
Auskarus - ne. Net neturiu jų įsivėrus, man netinka ir nepatinka.
Žiedus - ne, nepatogu ir šiaip dar dėl kažko.
Apyrankes - žiūrint kokias ir kiek jų. Nepernešu, kai ant rankų apsimauna 13 apyrankių. Visada, pamačius žmogų su panašiu skaičium apyrankių, imu svarstyti, ar kartais jo kraujyje nėra čigoniško priemaišo.

XI. Tavo stilius labiau mergaitiškas ar berniukiškas?
Manau, mergaitiškas. Nelabai mėgstu nešioti sportbačius, o sijonai patinka. Su kelnėm nesipykstu, bliuskutes labiau myliu nei sportinius marškinėlius. Tai, manau, mergaitiškas. Nors šiais laikais ir bernų su nulakuotais nagais rasim, ir mergų, kurios primena gerokai perdžiūvusį vaikiną...

XII. Ar fotografuodamasi šypsais?
*mirkt*, *mirkt*, *mirkt*. Jūs ką, manot aš fotografuojuosi?
O šiaip, jei jau aplinkybės priverčia pastovėti prieš kameros akutę, šypsausi (tie kurie turit kitokių mano nuotraukų: šaaa).

XIII. Ar turi žalingų įpročių?
Turiu. Suvalgau šokolado plytą namiškiams nespėjus jo jei paragauti ir nesimokydama esu moksliukė.

XIV. Kokie tavo pusryčiai?
Vasarą kas papuola iš šaldytuvo, kitais metų laikais mano pusryčiais tampa sėdėjimas autobuse, arba retais atvejais morkų sultys.

XV. Kur atostogauji?
Savo visatoj, savo žemėj, savo žemyne, savo šaly, savo apskrity, savo rajone, savo kaime, savo teritorijoj, savo name, savo kambary, savo lovoj.
    
XVI. Skaudžiausia netektis?
Šokoladas, kuris baigėsi.
Jogurtas, kurį valgiau - tad jis irgi baigėsi.
2 siemkų pakeliai, kurių dalį palaidojau savo skrandyje, o dali šiukšlių dėžėje.
Super skanūs blynai, kurie irgi mirė mano burnoje.
O jei rimčiau - tėtis arba senelis, neišsirenku vieno.

XVII. Ar kada planuoji turėt vaikų?
Planuoju. Ryt poryt, šiom dienom, tik keliolika metų į priekį.

XVIII. Ar bijai skausmo?
Labai. Aš visko bijau. O skausmo - tiek psichinio (?) tiek fizinio, labai bijau. Nors pernelyg dažnai tenka su juo susidurti... Čia ir neišsipildo pasakymas "Norint įveikti baimę, reikia pažvelgti jai į akis". Todėl net nebandau žvilgtelėti sliekui ar kokiai žiurkei kur arčiau, nei į kuprą.

XIX. Kas tau gyvenime svarbiausia?
Maistas, meilė (pradedant greitam internetui, baigiant šeimai), miegas.

XX(X). Kokioj internetinei svetainei lankais dažniausiai?
O aš visur būnu, pabandyk tik sugaut mane vienoj vietoj. (Ir to trečio "x" nesuoraskit klaidingai).

Šiom sekundėm tiek, tikiuos, kad kažkam patiko. Paprasčiausiai dėl to, kad šįkart rašiau be tikslo išsilieti...

2 komentarai:

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...