O jei suskaičiuotum, kiek dalykų privertė tave šypsotis?

Užsimerk. Pabandyk suskaičiuoti dalykus, kurie šiandien privertė Tave bent mintimis nusišypsoti, o dar geriau - nusijuokti. Pridėk dar ir akimirkas, kurios šiaip prisidėjo prie Tavo laimės. Kiek radai tokių laimės momentų? Aš - 96 (gerai, vėl pagalvojau pošlai ir tai privertė mane vyptelėti, dabar jau 97).

Taip jau yra, kad žmonės save skirsto į tris grupes: optimistai, realistai ir pesimistai. Sakoma, kad optimistai - neretai patys nelaimingiausi žmonės, jie tiesiog susikuria savo laimės iliuziją. Bet ar tai blogai, jei tik ta įsivaizduojama laimė turi ribas? Aišku, kad ne. Realistai linkę viską vertinti kritiškai ir teisingai, tačiau tokie žmonės būna dažnai suirzę ir pavargę. Gerai, kad šios grupės atstovai į pasaulį žiūri pilkai (mato problemas ir gėrį lygiomis dalimis), tačiau nuovargis neretai skaudžiai muša, tad ne vienas realistas palaipsniui tampa pesimistu. Na, o pesimistai jau linkę jaustis taip, kaip ir turi jaustis ar blogiau. Kam? Ar kažkas gali gyventi amžinoje tamsoje?

Pati esu optimistė, tad, savaime suprantama, palaikau savo komandą. Įdomu, kaip aš suskaičiavau tiek daug laimės akimirkų per vieną (ir dar nepilną!) dieną? O gal tai ne daug, gal tik man taip atrodo (ech, vėl optimistės bruožai lenda)?

Pabandyk apsižvalgyti. Kas šią akimirką tave verčia jaustis gerai? Patogi sofa, nauja draugo žinutė, puodelis kavos ar spagečių lėkštė, o gal katinas, tyliai savo meile besidalinantis su Tavimi? O jei pasakyčiau, kad visi kartu? Tada jau turėtum 5 taškus savo laimės sąskaitoje. O jei taip iš kiekvienų dešimties minučių vis po 5 laimės dalykus, per valandą jau turėtum 30 laimingų akimirkų. Valandą mažiau, valandą daugiau, bet išlyginus paroje jau 720 džiaugsmo momentų. Daug? Ne! Gali būti ir daugiau, tiesiog žmogus neįstengia įsiminti tokios galybės smulkmenų. O gal gali, jei tik labai nori?

Pagalvok, kas Tau dažnai kelią džiaugsmą. Svaigus pavasario kvapas? Momentas, kai po mokyklos grįžti į namus? Naujai atrasta ir labai graži daina? Nauja serialo serija? Šokolado plytelė, kurią laikinai buvai pamiršęs? Gautas geras pažymys iš sunkaus atsiskaitymo? Gal Tau laimę sukelia tai, kad pavyko nusirašyti nuo špargalkės per kontrolinį? Gal Tavasis džiaugsmas - skani arbata, draugo apkabinimas, visiška nesąmonė, pasakyta praeivio, laimingi miestiečių veidai ar pražydusi vyšnia Tavo sode? Galbūt Tavoji laimė tėra dailiai nulaukuotas nagas, tačiau jis vistiek yra džiaugsmo kaltininkas.

Nebijok kaip mažas vaikas gėrėtis mažais dalykais. Dažnai mažas būna galingas, o didelis - silpnas. Net jei kalbame apie tokį slidų dalyką kaip laimę. Žinok, kad viskas, oi viskas gali būti Tavo šypsenos priežastimi, jei tik būsi atviresnis pasauliui. Nebijok nusileisti iki žiedelio, nukritusio tau prie kojos. Juk net jis gražus.

Dabar perskaičiuok laimingas akimirkas šiandien. Kiek jų dabar radai? Aš - 158. Ir žinojimas, kad tų momentų buvo dar daugiau, prideda dar vieną galingą tašką!

Kas vakarą, kai norėsi bambėti dėl savo gyvenimo, paskaičiuok dalylus, kurie privertė Tave pasijausti geriau. O visus blogus niekius pamiršk. Juos tikrai gali suskaičiuoti ant pirštų, tad nė nesivargink.

Tai kiek laimės momentų apturėjai šiandien?

2 komentarai:

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...