Vaikštantis numirėlis

Lėtai įkvepiu ir iškvepiu. Bandau iš visų pakampių surinkti energijos likučius, kad galėčiau juos užkonservuoti. Šįkart sutikčiau angliavandenius sukaupti net ant šlaunų ir juosmens, kad tik nelemtų jėgų užtektų dviems savaitėms. (Likusias tris kaip nors ištversiu). Ateinančios keturiolika dienų bus tikrai, oi, tikrai sunkios ar bent sunkesnės nei įprasta.

Gerai. Jei pirmadienis laisvas (beveik, žemėlapio atsiskaitymai ir užsienietiški žodžiai į apkrovą nebeįeina), tai antradienį priešpaskutinis gamtamokslio protmūšio turas. Trečiadienį - standartizuotas testas, lietuvių teksto suvokimas. Ketvirtadienį dar vienas testas - rašinio rašymas. Be to, per šią savaitę reiktų išpildyti pažadą matematikos mokytojai - paruošti užduotis pirmokams.
Sekanti savaitė. Pirmadienis vėl kaip ir laisvas, antradienį - matematikos standartizuotas. Trečiadienis menkam poilsiui, ketvirtadienį socialinių mokslų testas. Be to, po pamokų eisim į gimnaziją dainuoti savo rusiškos kniaukiančių kačių dainos. Na, o patį mieliausią penktadienį - gamtos mokslų standartizuotas ir draugės gimtadienis, kuriam ant greitųjų reikia kažką sugalvot.

Tiesą pasakius, kai surašai, ne taip daug atrodo. Dienotvarkėje ir galvoje viskas būna kiek hiperbolizuota. Turbūt. Nors, realiau pagalvojus, jei jau šiandien stovėdama bažnyčioj vos neapalpau, tai kas bus už mėnesio nenoriu net galvoti. Nuovargis. Jau per didelis, matyt, net penkios dienos gulėjimo negelbsti.

Gerai, tie testai š verti, jie niekur nerodomi, jie nieko nesirašo, o ir pažymys rašomas tik tada, kai mokinys to pageidauja. Standartizuoti testai - tik savo lygiui nustatyti. Kas man paaiškins ir įaiškins, kaip iš 30 klausimų nustatyti matematikos lygį, nupirksiu medalį. Kad ir šokoladinį. Juk matematikoje temų - galybės. Laimės reikalas, kas bus šiemet. Galbūt aš labai gerai moku trupmenas, bet lygtys nesiseka. Gal aš puikiai išmanau geometriją, tačiau nesigaudau greitosios daugybos formulėse. Šnai - šiemet pusė klausimų vien lygtys ir formulės. Ir kur čia lygio nustatymas? Valstybiniame egzamine daugiau klausimų, o ir sudėta tai, kas svarbiausia. O čia - visiškai random klausimai. Net tokie, kuriuos minėjai vieną pamoką ir kontrolinį. Tai kam tie testai? Stresas yra, kad ir mažas. O joks nerimas žmogui neprideda sveikatos, tiesa?

Gerai, perdedu. Tiesiog šiandien aš pikta ir pavargusi. Atrodo, užmigsiu vakare ir atsikelsiu tik birželio devintą, todėl vengiu eiti miegoti. Bijau ryto, nes prasidės sunkiausia metų savaitė. Sunki tai sunki, bet kad ji bent maloni ir smagi būtų... Nors jei pasistengsim, galbūt pavyks ją tokią padaryti?

Pavargau. Visiškai. Eisiu filmuotis į ,,Vaikštančių numirėlių'' serijalą - tiek išvaizda, tiek būsena ten puikiau tiksiu.

4 komentarai:

  1. Anonimiškas2015-05-04 07:55

    Draugei padovanok dėžutę pilną saldainių, o viduje tegul būna miela dovana - čekis, kvepalai, knyga.. :3

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O, va knygą jai tikrai padovanosiu :D
      Ačiū už patarimą :D

      Panaikinti
  2. Vat skaitau, ir visur įžvelgiu save. Puikiai žinau, ką reiškia, kai neturi jėgų, o svarbiausia noro kažką daryti. Pati esu panašioje situacijoje kaip ir Tu. Ant nosies kabo egzaminai, tačiau iš kur gauti jėgų jiems pasiruošti - Dievas žino. Neseniai tik užtikau Tavo tinklaraštį, tačiau iškart įtraukė. Šaunuolė. Dėl artėjančių išbadymų kurie Tavęs laukia, nuoširdžiai tikiu, kad pasiseks geriau nei tikėsiesi. Sėkmės ! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nuoširdžiai ačiū už širdį glostantį komentarą! Visgi, smagu, kai kažkam patinka tavo plavinėjančios mintys :)

      Panaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...