Visi ir kiti - kodėl jie skirstomi? (Klausimas be atsakymo)

Šiuolaikinė visuomenė prigrūsta visokiausių kvailų stereotipų. Kojos turi būti tokios, liemuo - anoks, antakiai būtent tokie o ausys, va, anokios. Individo selfiukuose būtinai turi būti žmogus, papūtęs lūpas ir įtraukęs žandus, o mąstysena ir minčių ilgumas neturi peržengti feisbukinio lygio. Visi turi būti visi, o sakant visi, turima omeny visus šiuolaikinius reikalavimus atitinkantį žmogų. Kiti lieka kitais, į sąvoką visi tie kiti netelpa. Juk kaip galima būti asimetriškais antakiais, raudonom ausim ar su gelbėjimosi ratais ant liemens ar šlaunų? Kaip kažkas, besifotografuojantis selfiui gali šypsotis (pabrėžiu - šypsotis!!!), o po nuotraukom dėti ne emoji ar citatas, tokias kaip ,,Aš žiūriu į tave pasaulį", arba ,,As jau ne tavo mazuti as jau laisvas paukstelis branguti"? Juk mes - vienas pasaulis, kaip galime toleruoti kitokius?

Pasaulis per daug skirstomas į visi ir kiti. Bet kaip galima pavienes asmenybes sutapatinti į vieną žodį? Juk kiekvienas - vis kitoks, originalus ir nepakartojamas. Nerasime dviejų vienodų asmenybių, net tarp be proto besistengiančių būti identiškomis. Apgailėtina, kai sąvoka visi apibūdina ne tiesiog masę žmonių, o būtent tam tikros rūšies gyventojus. ,,Visi tai daro". ,,Juk visi taip rengiasi". ,,Juk niekas taip negalvoja". ,,Niekas neturi tokio, kaip čia būsi balta varna?". ,,Aj, ten ta kita, kuri neturi draugų". "Va ana, ta kita, kuri sovi prie Petrutės, kokiais ji rūbais...". Ir bla bla bla bla. Bet pastebėjote, kad net sakiniuose Visi virsta Niekuo, o kiti taip ir lieka kitais? Galbūt tuštybė visada pranyksta, tik, deja, vis atgimsta kituose asmenyse?

Tačiau absurdiškiausia yra ne tai, kad pasaulyje per daug stereotipų ar tai, kad tie stereotipai - visiškas bullshit. Apgailėtina yra tai, kad kiti tampa visų pykčio išliejimo taikiniais. Dar apgailėtina, kad kiti per daug bijo tapti patyčių, apkalbų ir šmiežto taikiniais, todėl vis daugiau originalių ir nepakartojamų sielų liejasi į vieną masę - į Nieką. Bet ką gali padaryti visų ištarti žodžiai? Juk jie tėra feisbukinio lygio, o beto, ,,Žmogų suteršia tik tai, kas išeina iš jo vidaus". Galbūt kitiems nederėtų bijoti visų? Galbūt tereikėtų daugeliui išdrįsti būti tokiais, kokiais jie nori būti ir nesivaikyti standartų (juk standartiniai dydžiai dažniausiai netinka visiems idealiai, nors turėtų tikti)? Jei visi nebijotume būti kitais, gal išvis išnyktų visi?

Gerai, svajone lik sveika. Kol kas kitokiems tegaliu pasakyti, kad liktų tokiais, kokie nori būti ir kuo mažiau galvotų apie tai, ką sako visi. Kitų pasaulis daug margesnis, tad jei jau tokį turi, gal derėtų ir išsaugoti tą margumyną ir nekeisti jo į pilką visų masę? Juk rankų darbo gaminiai daug vertingesni už fabrikų pagamintus vienodus daiktus, tai kiekvieno spalvingas pasaulis taip pat turėtų būti vertinamas daug labiau už tūkstančius tiražų turinčias kopijas. Ir, svarbiausia, kiti privalo nepasiduoti visų įtakai. Juk ,,Žmogų suteršia tik tai, kas išeina iš jo vidaus".


6 komentarai:

  1. Va čia tai jo. Tai turėtų perskaityti visi - ir "visi", ir "kiti". Nes iš teksto sklinda tokia didžiulė motyvacija būti savimi ir nepaklysti toje pilkoje masėje :)
    Pritariu kiekvienam sakiniui visu 100% ir keliu visus savo nykščiukus į viršų!! Esi šaunuolė, kad taip atvirai rašai ką galvoji, nes tai ką rašai - visiška tiesa.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai labai! Dėl tekstų teisingumo... Rašau tai, ką galvoju ir mąstau. Žodžiai gali meluoti, bet mintys - ne. O mano tinklaraštyje garsiai ištartų žodžių - maža. :)

      Panaikinti
  2. Anonimiškas2015-08-30 21:16

    Pripažinsiu, jog parašei gryną tiesą! ♥

    AtsakytiPanaikinti
  3. Žiauriai geras įrašas! Man labai patiko :')

    AtsakytiPanaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...