Jūra, sukurta lietaus

Eilinį kartą važiavau autobusu namo, klausiausi muzikos ir žiūrėjau pro langą. Ausyse ir širdyje skambėjo besikeičianti melodija, o akys ir protas regėjo už lango besimainantį peizažą. Viskas buvo taip įprasta ir gera, jog aš vėl nenorėjau išlipti iš autobuso. Turbūt galėčiau dienų dienas taip važiuoti - žiūrint pro nevisai švarų langą ir turint ausinukus ausyse.

Vėl galvojau. Apie tai, kas vyko ir vyksta. Kas atsitiks, kas ne. Mąsčiau apie gyvenimą - praeitą, esantį ir atšuoliuojantį. Viską bandžiau sudėlioti lyg dėlionę, turinčią tūkstantį detalių... ir galiu pasidžiaugti, jog ketvirtadalį tikrai pavyko sulipinti.

Supratau, jog niekas nevyksta be prasmės. Niekada blogi dalykai neatsitinka šiaip sau, visada būna priežastis ir atpildas, kurio kartais tiesiog nepastebime. Pavyzdžiui, jei penktoje klasėje būčiau važiavusi keliom dienom į Lenkiją, galbūt niekad nebūčiau atradusi Balsių stovyklos. Jei nebūčiau atšalusi nuo kelių asmenų, galbūt dabar aš būčiau visai kitas asmuo. O jei aš nebūčiau pasirinkusi būti teisinga, kad ir mažiau laiminga, nelikčiau panaši į save. Apgaudinėčiau pasaulį ir visą gyvenimą. Tiesiog nepadariusi to ar ano, aš nebūčiau aš.

Man bemąstant ir besiždiaugiant visiškai niekais, nejučiom liūdesys dingo. Mano kūną užvaldė ramybė, kuri įsiubuoja lyg nesibaigianti jūros mūša. Ta jūra gali pakilti aukščiau, link laimės, bet niekada neišdžiūna iki skausmo. Taip ir turi būti. Gal tai lietus prikrapijo visą neaprėpiamą vandenyną manyje?

"Let the rain wash away all the pain of yesterday..."

P.S. Šįvakar vėl tvirtai žinau, kuo noriu būti. Tik kaži ar ilgai ši mūrinė žinojimo siena nesugrius?

8 komentarai:

  1. "Nėra nei draugo, nei priešo. Visi man - mokytojai."
    Aš tikiu Karma. Ir Reinkarnacija. Ir Gyvenimu iš didžiosios g.
    P. S. Tavo mintys žmogiškos žmogiškos. Kaip tyrinėtojos, ieškotojos. Paprastai žavu. Tikrai, labai labai žavu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju!
      O ta citata... Gal žinai, kieno ji?

      Panaikinti
  2. Taip gražu buvo skaityti... Miela širdžiai buvo... Vau... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ją išgirdau iš psichologės Ramunės Ž. (visos pavardės neatsimenu). Tad ne, nežinau kieno yra ši citata sukurta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, ačiū nors tiek :) (į citatų sąsiuvinį rašau ir citatas, ir jų autorius. Nemėgstu palikūnėti plikų citatų. Bet... kartais galima išimtį padaryti :D)

      Panaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...