Niekas ir audra

Lietus šniokštė už lango, apsemdamas visą, kas gyva ir negyva. Tokia gausybė lašų negalėjo aplenkti nei vieno atomo, keistai stypsančio lauke ir negalinčio pabėgti. Gatvė pavirto sraunia upe, o pro pastatų langus pamažu nieko nebegalėjai įžiūrėti. Sugebėjai įžvelgti tik pasiklydusią žaibo šviesą, kurią visada lydėdavo langus drebinantis griaustinis. Ne kasdien tokia sumaištis už lango, ne kasdien toks niekas ir mano viduje.

Šįkart oras buvo tikras antonimas mano jausmams. Kai buvo nuostabiai gražu, danguje nė debesėlio, sielos gelmėse jutau nepaaiškinamą liūdesį, matyt, atsineštą iš nakties sapnų. Vėliau, matyt, savuosius debesis grąžinau dangui - už lango apsiniaukė, o mano nuotaika prašviesėjo. Lauke siaučiant nuostabiai galingai audrai, pati jaučiau tik ramumą, arba paprasčiau tariant - nieką. Nieko nejaučiau, nieko negalvojau. Keista, kaip dažnai Niekas vis įsipiešia į mano gyvenimą. Tą pusvalandį, kai audra rodė visus savo sugebėjimus, niekas manęs negalėjo išversti iš ramaus būvio. Kas linksmino - nepralinksmino, kas liūdino - nenuliūdino. Tik audrai lauke nurimus, siautulinga sumaištis vėl grįžo pas mane. Galvoje vėl šaižios mintys, keisti sakiniai ir dar negirdėti žodžiai. Aš vėl nieko nesuprantu ir tiesiog sprogstu nuo savęs nesuvokimo. Nebežinau, kokios mano mintys. Nebežinau, kokia aš dabar. Atrodo, ne aš mintis valdau, o jos mane. Blogiausia, kad nieko nebegaliu padaryti.

Reikia visiško atotrūkio nuo savo kasdienybės. Reikia naujo ir nematyto, kad galėčiau viską pradėti pildyti iš naujo. Reikia vietos, į kurią išmeščiau visas šiukšles iš galvos ir reikia vietos, kurioje galėčiau pasipildyti naujomis, dar negirdėtomis idėjomis. Pastarąją radau, tačiau šiukšlinės - ne. To, ko labiausiai reikia, kaip visada nerandi. Visai kaip su rūbais... arba mintimis.

8 komentarai:

  1. Rugile, kaip tu gražiai rašai :o Atrodo, jog kokią knygą pasiėmus skaityčiau.. Aš po kiekvieno tavo įrašo lieku be žodžių. Tiesiog... :o

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir stebisi ta, kuri sugeba rašyti lygiai taip pat ir net geriau, BET NIEKAM NERODO SAVO KŪRYBOS.
      Bet ačiū, paglostei širdelę ♥

      Panaikinti
  2. Mm, Rugile, man visada taip gera bei įdomu skaityti Tavąsias mintis. Atvirumas... Atvirumas labai svarbus. Skaitau, ir atrodo, kad kiekvieną akimirką vis geriau Tave pažįstu, suprantu, kaip jautiesi ir kas vyksta Tavo viduje! Labai gera jausti toki artumą, tokį ryšį tarp savęs ir visiškai nepažįstamo žmogaus... Na, gal ne visiškai :)

    Magiškai žaidi su savo vidumi ir lauke tvyraujančiu oru. Gražiai derinasi šie dalykai, labai gražiai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai labai labai ir visada visada visada smagu, kai atsiranda taip pat besijaučiančių ir panašiai mąstačių. Žodžiu, labai džiaugiuosi!

      Panaikinti
  3. Didžiausias vakarais (ar dienomis) malonumas, bent kartą senesnį ar naujesnį perskaityti Tavo įrašą, mintis, visa ką sudėjai į puslapio ilgio įrašą kuriame nuostabiai aprašyti Tavo jausmai, mintys, ir frazės kurias būtina prisiminti, užsirašyti...
    Labai gražu, bet manau vien tik žodžiais neįmanoma pasakyti, kaip nuostabu :)
    Šaunuolė!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Wow, wow, wow, jau ramiau :D išlepinsit su tokiais komentarais, bus blogai :(
      Bet laaaaaaaaaaaaabai ačiū! Taip pralinksmini vakarą!

      Panaikinti
  4. Gražios mintys. Išduosiu paslaptėlę, skaitau ir galvoju, kad aš taip gražiai dėstyčiau mintis... Na, bent nauda lietuvių kalbos pamokai būtų.
    Gražios tau vasaros, Rugi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nuoširdžiai dėkoju ir už nuotaiką pakeliantį komentarą, ir už palinkėjimą! Ir Tau geros vasaros!

      Panaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...