Tarsi nauja pradžia. Naujas prisistatymas.

Beveik kas kartą atvertusi tuščią lapą naujam įrašui pagalvoju, ką rašyčiau, jei dabar reiktų prisistatyti. Iš naujo. Vėl. Jei tai būtų pirmasis įrašas, kuris privalėtų atspindėti mane. Ir tada sutrinku. Visada sutrinku. Pirmiausia dėl to, nes prisistatymas tada, kai įkūriau šį tiklaraštį (jei toks įrašas išvis tada buvo - jau net nepamenu) kardinaliai skirtųsi nuo to, kurį parašyčiau dabar. Antra, nežinočiau, ką rašyti. Įrašai čia tapo tiesiog jausmų, minčių ir šiek tiek kūrybos lavina. Rašau tada, kai pagaunu įkvėpimą, kai turiu, ką pasakysi. Kai norisi išsirėkti. Priešingai nei seniau. Pirmiesiems tinklaraščio įrašams galvodavau temas, kartais net visą dieną dėliodavau mintis, kurias vakare išliesiu. O dabar... viskas eskpromtu. Parašau, net neperskaitau ir paskelbiu. Todėl pastarieji įrašai labiau atspindi tik dalį manęs - impulsyvios, jausmingos ir, o Dieve, keistos romantikės Rugilės. Kuri dažniausiai tokia nebūna.

Jei paklaustumėt, kokia būnu įprastai, sudvejočiau prieš atsakydama. Esu tiesmuka, kartais žiauroka. Neapkenčiu melo, todėl visada sakau tiesą. Nebent pamirštu kažką, tai tik tokiu atveju netyčia sumeluoju nė pati to nežinodama. Dėl mano tiesmukumo daug žmonių manęs nemėgsta, tačiau likę, kurie bendrauja, sako kad esu labai šiltas, geras, visada išklausantis ir šiaip visoks kietas žmogutis. Nors prie manęs reikia priprasti. Tas aišku kaip pelėdai naktį.

Kuo duomiuosi? Viskuo. Aplinkiniai vadina mane ,,visų galų meistre", o man vis tenka atsakyti kad ne, bent kol kas tikrai ne visų. Dievinu mokytis, kad ir kaip keistai skambėtų. Aišku, ne viską. Labiausiai prie širdies limpa gamtos mokslai. Visas tas mažytis pasaulis, kurį kartais sunku suvokti esant, keistai mane traukia. Man patinka sužinoti kažką naujo, pamatyti dar neregėto ir suprasti. Daug. Trumpai tariant, man patinka suvokti tai, ko akimis įprastai negalime pamatyti. Turbūt dėl tos pačios priežasties beprotiškai myliu muziką. Pianinu groju nuo šešerių metų (dabsr man 15, jei kam įdomu), jis man tampa pačia geriausia atgaiva sielai ir protui. Nesu kažkokia vunderkindė ar nepakartojama pianistė, tačiau groti man be proto patinka. Net jei ir teesu vidutinybė. Beje, jau du metus mokausi akordeono subtilybių - keistas instrumentas, tačiau tapęs man šiokiu tokiu iššūkiu. O ir pykčiui išlieti gerai. Kas be muzikos ir mokslo? Knygos. Ir rašymas. Dievinu skaityti, pasinerti į kitokį pasaulį. Ir rašymas... nežinau. Tiesiog jis man patinka, nes žodžiais gali išlieti tai, ko negali išlieti muzika. Žodžius supranta visi, tuo rašymas mane ir žavi. Ir dar. Šiais metais spėjau pamėgti... šokius. Visada buvau medis, deja, ir tebesu, bet man keistai patika tai, kas nesiseka. Visgi, tai šiokia tokia iškrova ir kitokia muzikos forma. Ir taip, tiesa. Nuo šios vasaros aš beprotiškai myliu serialą ,,Grey anatomija". Tarsi kitų veiklų man būtų maža.

Išvaizda? Vien pamačius mane galima pasakyti, kad ji man nėra svarbi. Ne, nevaikštau nesipraususi ar su languotom kelnėm bei dryžuotais marškinėliais. Toli gražu ne. Tiesiog visą gyvenimą plaukus suku į kuodą (tai, ką matote kompiuterio ekrano dešinėje yra viso labo pakvailiojimų rezultatas). Nenešioju nė kruopelės makiažo. Na taip, akys alergiškos, o be jų padažymo neverta teplioti ir kitko. Ir šiaip aš užkietėjusi natūralistė. Nes visada buvau už tikrumą, o makiažas man... viso labo melas. Bet tai - tik mano primityvi nuomonė, kuri dažniausiai sulaukia kitų nepasitenkinimo šūksnių.

Taip, aš keista. Paniškai bijau varlių ir pelių, bet pamačiusi operacijas (kas, kad virtualias) kone aplstu iš susižavėjimo. Rašau tik su tobulai nudrožtais pieštukais ir jokių bukų. Nekenčiu istorijos, bet dievinu karinius-istorinius filmus. Myliu Harį Poterį. Nesu rankose laikius cigaretės - tiek tikros, tiek elektroninės. Nesu gėrusi daugiau nei pusės taurės šampano ir tuo beprotiškai didžiuojuos (suprantu DNR elektroforezės principą, bet nesuvokiu, koks malonumas kitą rytą po gėrimo šlapintis savo smegenimis tiesiogine to žodžio prasme. Nežinojot? Pagooglint. Paprasčiausia biologija.) Taip, aš keista. Bet aš esu aš. Ir tuo didžiuojuos.

Oho. Aš vėl prisistačiau. Sau. Ir visai netyčia.

2 komentarai:

  1. Pamiršai paminėt savo įgimtus ingiškus įgūdžius ir kambarėlius... ;))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šaaa, čia ta pusė, kurią žino tik tie, kurie sugeba išsiaiškint :(

      Panaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...