Kalėdinės dovanos. O ar įmanoma kitaip pavadinti įrašą?

Nežinau, kaip Jums, bet man dovanų pirkimas - ne stresas, o malonumas. Galbūt todėl, kad man patinka joms rinkti įpakavimus, jas dėlioti ir puošti, o galbūt todėl, jog dovanoms idėjų man beveik niekada netrūksta. Nusprendžiau pasidalinti visomis (kvailomis ir nelabai) mintimis, kurios bent minimaliai yra susiijusios su tuo mažu daikčiuku, teikiančiu didelį džiaugsmą. Ne, nekabinsiu prie kiekvieno aprašymo nuotraukos - leisiu kiekvieno fantazijai pasireikšti. Juk kiekviena dovana turi būti išskirtinė, net jei mintis pasiskolinta iš aplinkinių žmonių.

1. Dėžutė, pilna saldumynų.
Nupirk (arba pats išpuošk) dėžutę, į ją prikrauk visko, kas tau tik pasirodys gražu. Saldainiai, šokoladiniai seniai, cukrinės lazdelės, meduoliai ir visos kitos grožybės. Galbūt paslėpsi ir kokį rimtesnį daiktą, pavyzdžiui, dovanų kuponą, papuošalą ar ką kitą?

2. Kalėdinė kojnė, pilna gėrybių.
Tas pats reikalas, kaip ir pirmame punkte, tik įpakavimas kitas. Privalai tarp skanumynų įkišti tikrą laišką nuo Kalėdų senelio su šilčiausiais palinkėjimais (kaip pustrečio šimto litrų kisieliaus ir geros priekabos kūčiukų).

3. Butelis - eglutė.
Mintis pasisavinta iš saldainių medžio, tik čia geriausiai atrodytų ant butelio apklijuoti saldainiai žaliais popieriukais. Girliandų nepagailėti.
Taip pat iš butelio ir saldainių galima padaryti, pavyzdžiui, ananasą.

4. Saldainių rogutės.
Šita mintis banali kaip Minedas, bet jei gražiai padarius, įsodinus Kalėdų senį, įkinkius elnią... Kodėl ne?

5. Puodelis ir skanumynai.
O jei tą patį padarius, kaip ir su kojne ar dėžute? Puodelį nupirk ir išmargink kaip patinka (su markeriu, aišku. Įkišti į orkaitę, aišku), o į jį pasodink mešiuką tarp skanumynų.

6. Piniginė?
Jei jau kokiai močiutei nusprendei dovanoti šį daiktą, tai į visas kertes prikišk dailių lapelių su linkėjimais. Aišku, atsižvelgiant į žmogaus pomėgius (pavyzdžiui mezgėjai - gerų siūlų, tvirtų virbalų ir kilometrinių mezginių. Traktoristui - garsiaus variklių riaumojimo, negendančio variklio ir švaresnių rankų).

7. Kalėdinis žaisliukas.
Ant kalėdinio bumbulo užrašyk visą litaniją, pririšk prie cukrinės lazdelės ir prikabink kokį kaspinėlį. Tokią dovanėlę gali padaryti ne vieną, o nustebintum daug aplinkinių.

8. Šiltuko rinkinys.
Arbata, mažas medaus indelis ir imbieras.
Ant kiekvieno pakelio gali užrašyti "Imunitetui pastiprinti", "Liežuviui pamaloninti", "Skrandžiui pašildyti"ar tai, ką tik Tavoji fantazija sugebės panešti.

9. Užkietėjusiam muzikantui - natų rinkinys.
Pabandyk palandžioti po piratines svetaines ir paieškoti kokiam pianistui natų. Už dyką kartais jas rasti tikrai sunku, o Tu galėtum jas atspausdinti ir įrišti. Viena problema: muzikantui tikrai turi patikti groti ir pats turi nors kiek gaudytis muzikoje. Priešingu atveju vietoje fortepijoninio kūrinio padovanosi pjiesę, skirtą skrabalams.

10. Mandarinai - sveikuoliui.
Nupirk daug mandarinų, ant kiekvieno jų markeriu užrašyk po linkėjimą ir gražiai įpakuok - į pintinę, Kalėdų senio maišą ar tą pačią gražią dėžutę.

11. Virėjos rinkinys.
Mamai ar gaminti mėgstančiai klasiokei gali padovanoti kokią itin linksmą prijuostęau daugybę kišenių šaukštams, plakikliams, prieskoniams ir panašiai. Ir, aišku, kišenes užpildyti yra privaloma.

12. Svajonių išpildytojas.
Žinai artimojo svajonę, kurią įmanoma išpildyti? Padaryk tai! Jei žmogus nori išmokti riedėti riedučiais, padovanok jam juos. Jei jis nori pakartoti įsimintiniausią dieną gyvenime, atkurk ją, kad ji būtų bene identiška. Neįmanoma? Viskas įmanoma, reikia tik didelio noro.

13. Bandelių rojus.
Draugas labai mėgsta bandeles? Padovanok jam didžiulį krepšį šviežių bandelių! Aišku, jei jis tikrai jas mėgsta, nes kitaip gali likti nesupratęs ir toks kiekis bandelių tiesiog pasens.

14. Atnešk kalėdinę nuotaiką!
Padovanok mielą flešą, sausakimšą kalėdinių melodijų. Nepatiks dainos - ištrins, o gavėjui liks naudingas daiktas (sakykit ką norit, bet atmintukų visada reikia. Dingsta jie ir dingsta...)
O jei nenori dainų dėti į atmintuką, prisimink kiek senesnį variantą. Nupirk tuščią CD diską, į jį sukelk kokias tik randi kalėdines dainas, o pačiam dėklui sukurk kokį viršelį (nepamiršk disko turinio - surašyk visas dainas, atlikėjus, trukmę ir pan.). Patį dėklą (ar atmintuką) įpakuok ir vuolia - turi pakankamai originalią dovaną.

15. Meduolių namelis.
Na taip, ne kiekvienas sugeba jį iškepti panašų į namą. Tačiau jei moki - tikrai pradžiugintum ne tik draugą/draugę, tačiau netgi pačią auklėtoją! Tokia dovana patinktų daugeliui, tik reikia gero kepėjo... Ir meilės, kurią įlašintum į kepinį.

16. Guminukai stiklainyje.
Jei pažįstamas tiesiog dievina guminukus, paimk gražų stiklainį ir prisluoksniuok jo mėgstamų gardėsių. Stiklainį papuošk eglutės šaka ar dideliu kaspinu.

17. 365 kortelės.
Tiesą pasakius, tai tikrai ilgas ir nuobodus darbas. Reikėtų sukurti 365 korteles kiekvienai metų dienai. Kortelėse galėtų būti įvairios sparnuotos frazės, paskatinimai. Vėlgi - kortelių įpakavimas lieka laisvas Tavo fantazijai: galbūt įriši viską į knygą, sudėsi į krepšį ar stiklainį.

18. Tu.
Ir visgi - pati didžiausia dovana yra artimo šypsena. Nepamiršk visiems šypsotis, o draugui kaip dovanos priedą įteik nuostabią ir nepamirštamą popietę, kad ir, biliardą žaidžiant.

Tikiuosi, gal kiek kam padėjau. Galbūt os idėjos banalios, tačiau... Seniai užmirštos. O ir paprasti dalykai kartais teikia didesnį džiaugsmą, nei didžiulės dovanos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...