Laikas

,,Yra nuotykių, po kurių neįmanoma nepamėgti bendražygių" - J.K. Rowling

Tik praeitais metais (kad ir kaip vis dar bebūtų keista tai sakyti) supratau, kokia teisinga yra ši citata. Juk visada laikas suartina. O jei tas laikas - ypatingas? Tada paprasti žmonės tampa draugais ar bent žmonėmis, kurie praeidami vienas pro kitą ištarią švytintį "labas!".

Kas kartą, perskaičiusi pirmuosius šio įrašo žodžius, pamąstau, kiek mano gyvenime buvo tokių įvykių. Stovykla. Kita stovykla. Bendra vaikystė. Valandos, praleistos girdint vienas kito siaubingus ir nelabai balsus. Ganėtinai ilgas laikas, uždarytas viename automobilyje. Muzika. Kvailionės. Bendros užduotys. Visko tiek daug. Tiek daug nuotykių ir dar daugiau žmonių.

Gaila, kad laikas lygiai taip pat išskiria. Apgailėtina, kad tas pats kaltininkas ir suartina, ir atskiria. Kartais sunku matyti, kaip iš mano pasaulio lėtai, tarsi rami upės srovė nyksta žmonės, su kuriais kažkada apturėjau šitiek nuotykių. Jie išeina, nors kažkada buvo mano bendražygiai. Nors ne, ne mano. Mes buvome bendražygiai. Gaila matyti žmones, kurie pro tave šaltai praeina, nors kažkada garsiai ir nuoširdžiai kvatojomės, net jei tai nebuvo leidžiama...

Dar praeitą vasarą turėjau užrašų knygutę, kurioje buvo daugybė telefonų numerių. Numerių, kurie priklausė žmonėms, su kuriais turėjau daug bendro. Tačiau rugpjūtį knygutė netyčia iškrito pro balkoną, o pastebėjau daug vėliau, kai jau tekstą buvo nuplovęs lietus. Nežinau, tik sutapimas ar lemtis, tačiau vanduo visiškai ištrynė būtent tą puslapį, kuriame buvo seniausiai iš mano pasaulio išnykusių žmonių vardai. Kitus vardus su numeriais, su kuriais dar bent kiek bendrauju, dar buvo galima įskaityti.

Turbūt man reikėtų lengviau paleisti žmones arba ne taip lengvai juos priimti. Turėčiau išmokti kovoti su laiku, bet... ar yra nors vienas, kuris už jį stipresnis?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...