Jei tau liūdna, tiesiog išsišiepk.

Jei kartais netyčia savo šypseną palikai mokyklos spintelėje, pats metas susikurti naują. Skaityk punktus, o po kiekvieno atlik tai, kas parašyta. Jokiu būdu neskaityk visko iš karto! Sėkmės šypsantis!

1. Įsijunk tą dainą, kuri tave ramina. Nesvarbu, kokio žanro daina bebūtų - rokas, džiazas, pop'sas ar dar bala žino kas - ir nusistatyk taip, kad daina vis grotų ir grotų iš naujo. Stenkis išsirinkti tokią dainą, kuri tave sugrąžintu kažkur, kur tau buvo gera, kad primintų tai, ko niekad nenori pamiršti. Nesistenk per daug gilintis į žodžius, ypač jei jie ne visai į temą. Tiesiog įsiliek į ritmą, atlikėjo balsą ir mėgaukis. Leisk muzikai užvaldyti visą tave ir nunešti, kaip jau minėjau, prie šilčiausių prisiminimų.

Jei perklausius dainos porą kartų nepradėjai šypsotis, skaityk antrą punktą.

2. Pažvelk į paveiksliuką apačioje. Aha, ir aš žiūriu į jį jau keliolika minučių. Bandau įsivaizduoti banano nosį, akis... Kaži, jos šypsosi? Žiūrėk į tą paveiksliuką (vis dar klausant muzikos). Leisk savo fantazijai pasireikšti - mintyse (o gal ir popieriaus lape) pripieš šiam bananui tai, kas tau tik šaus į galvą. Gal veidą, gal du kokosus, o gal šį screenshoot'intą paveiksliuką paversi tuo, kas tave šią ar aną dieną beprotiškai linksmino? Svarbiausia - nebijok sau atrodyti kvailas. Dabar tau viskas galima.

Jei dar nenusišypsojai, skaityk sekančią pastraipą. (Tarp kitko, čia aš jau plačiai šypsojausi ir tamsai rodydžiau savo metalus dantyse.)

3. Parašyk žmogui, su kuriuo galbūt mažai bendrauji. Kurio vardą tarp sms'ų seniai (arba išvis!) neregėjai. Kodėl rašyti žmogui, su kuriuo galbūt mažiausiai nori bendrauti? Draugai ims labai guosti, nevykėliškai  bandys pakelti nuotaiką ir panašiai. Tik šiaip pažįstami geriausiu atveju paklaus "ko be nuotaikos" ir atstos. Jei "pataikysi" parašyti žmogui su gera nuotaika ir šnekumo fazėje, didelė tikimybė, kad jis privers tave pamiršti dalykus, dėl kurių liūdėjai.

Ei, dar nesišypsai? Tai ko dabar taip? Ai, skaityk toliau.

4. Daryk tai, ką mėgsti. Laisvalaikiu rašai? Daryk tai dabar. Pieši? Sukur kažką naujo. Mėgsti bendrauti? Parašyk penkiolikai žmonių ir lauk jų atsakymų! Svarbu: iškelk sau tikslą. Tarkim: "nutapysiu patį ilgiausią paveikslą, kokį esu tapęs", arba "padarysiu taip, kad man vienu metu rašytu dvidešimt penki žmogučiai". O kodėl ne?

Nu jei jau dabar nesijauti bent kiek laimingesnis, skaityk paskutinįjį (o velnias, paskutinis jau) punktą.

5. Imk ir šypsokis. Per prievartą. Sėdėk išsišiepęs tol, kol paskaus žandikaulius arba kol prisiversi nuoširdžiai šypsotis. Atrodysi kaip dalbajobas, tačiau prisimink - tamsai nė motais, kaip tu atrodai ar koks esi. Tiesiog sėdėk ir šyosokis, jei per daug nuobodu - analizuok šalia skambančios dainos akordus (net jei nenusimanai muzikoje) ir dainuok. Jei nemoki šypsotis dainuojant - pats laikas pramokti tai daryti! Kriok iš visos dūšios, išliek viską, kas susikaupė. O jei tingulys neužvdė, gali ir šokti. Dabar tikrai būsi dalbajobiškiausias iš dalbajobų, bet kas matys? Tik tu, muzika ir tavo šypsena. Būtent - tavo šypsena. Tu privalai šypsotis. Nes Žemėje yra toks žmogus, kuris tikrai nori, kad būtum laimingas!

Jau šypsaisi? Žinojau, kad gali. Žinojau, kad moki. Velnias, kokia graži tavo šypsena! Ar kada pagalvojai apie tai?

6 komentarai:

  1. Kaaip fainai. Žinai pastebėjau aš ant tavo post'ų daugiausiai komentuoju. :D
    Bet vis dėl to patarimas - nekelk post'ų taip dažnai. Siūlau parašyti daugiau apie savo gyvenimą, pvz : naujus pirkinius, mokyklą ir kitus dalykėlius.
    Sėkmės! ^^

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi, kad patiko ir dar labiau džiūgauju, kad gausiai mano tinklaraštyje komentuoji :))
      Dėl įrašų dažnumo... hm, tiesą pasakius rašau kai manyje būna daugybė minčių ir jausmų, dažniausiai raša tam kad juos išlieti. O sumaištis mnojoje galvoje būna kone kasdien...
      Ir šiaip visas tinklaraštis yra apie mano gyvenimą. Ką veikiu, kaip jaučiuosi, kaip jaučiausi ir kaip aš pakeičiau savo nuotaiką. Tik gal kiek kitaip perteikiu :)
      Apie pirkinius tikrai nerašysiu, nepatinka man visam pasauliui rodyti "pažiūrėkit, kokią bliuskę nusipirkau. Įsigyjau ją akropoly, kainavo 56 Lt, labai graži ta bliuskė". Tiesiog, nepatinka man. O apie mokyklą... kaip jau minėjau, visas mano gyvenimas čia, tad ir mokykla neišimtis. Tik reikia geriau įsiskaityti :)
      Ačiū už komentarą!

      Panaikinti
    2. Tai žinoma, visiems įvairiai tokie įrašai (apie pirkinius) patinka. Kai kurie tiesiog susižavėję žvilgčioja į nepažįstamųjų, pirktus pirkinius "akropolyje", o kiti drąsiai praleidžia šią temą.
      Na, ką galiu dar pasakyt... Tiesiog, laukiu naujo įrašo. :)

      Panaikinti
    3. Aišku, juk kiek žmonių, tiek ir nuomonių :)

      Panaikinti
  2. Pozityvas tiesiog trykšta iš kompiuterio ekrano skaitant šį įrašą! Dėkoju Tau, nes būtent to man dabar labai reikėjo!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi, jog bent kažkam pagerinau nuotaiką! :)

      Panaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...