Tingiu

Mano atostogos slysta pakankamai lėtai. Neįdomiai. Tingiai. Jos - ištisas kimarinimas. Nieko neveikimas arba tiesiog sėdėjimas susivėlusiai. Bet po velnių - man tai patinka!

Retai sau leidžiu taip tingėti ir nepriekaištauju. Būna, draudžiu sau ištisą dieną gulėti savo lovoje - vis tiek guliu. Būna, kad pasilepinu save ir ištisas dienas miegu, tačiau paskui pykstu ant savęs. Bet dabar kitaip. Galvoju, kas galėjo turėti tam įtakos? Turbūt paskutinės dvi savaitės, kai namo grįždavau tik šeštą arba vėliau (šiaip nebūtų vėlai, bet aš mėgėja namo parsirasti anksti). Ne, nesiskundžiu. Man patinka toks gyvenimo ritmas. Tada nors atostogos turi prasmę.

Šiandien kažkiek nusibodo tingėti (pabrėžiu - kažkiek), tai įdaviau mamai vieną iš trijų bibliotekos knygų (antroji pas draugę, trečioji - spintelėj) ir paprašiau parnešti kokią kitą iš bibliotekos. Vis vien eis pro šalį. Dar įkišau sąrašą su knygų pavadinimais, kurių norėčiau. Mano džiaugsmui - gavau vieną! Tai Anos Frank dienoraštis. Net pačiai keista, kad užsimaniau tokios knygos. Niekad nemėgau istorijos ir nelabai dėmesį skirdavau dienoraščio tipo knygoms. Bet ši užkabino. Gal paprastumu, gal rašytojos panašumais su manim. Nors knyga gan sena, pasakoja dar 1942 metų įvykius - stebiuosi, kaip viskas nedaug pasikeitę. Paauglių požiūris į pasaulį, kartų kovos ir panašiai. Tegu tik pabando kas nors pasakyti "O mano laikais buvo kitaip!".

Ir jo, pradėjau daryti darbą ekologiniam (nežinau, kodėl jis taip vadinasi, nes jis visiškai nesusiijęs su ekologija) konkursui. Piešti nemoku, užtat paklijuoti ir kitaip padaryti piešinį sugebu.
Konkursų eilėje - "Bebras" ir merginų matematikos olimpiada. Pernai abiejuose žiauriai pasisekė, tačiau šiemet nieko nesitikiu. Per vasarą visas mano loginis mąstymas stebuklingai išgaravo. O gaila.

Tikiuosi, atostogų ritmas nepagreitės. Retai jos trunka tiek ilgai...

Ir turiu vieną prašymą. Gal kas turit pasiūlyti kokių knygų, tinkančių skaityti keturiolikmetei paauglei? Ne, man neįtinka tos "Berniukas sutiko mergaitę, abu iš pirmo žvilgsnio vienas kitą įsimylėjo. Berniukas vos nemirė, mergaitė verkė. Tačiau tada viskas stebuklingai pagerėjo ir visi laimingai gyveno". (Rekomenduojamos literatūros sąrašas aštuntai klasei - beveik viskas, ką skaičiau penktoje. Ar aš per greitai augu, ar sąrašų sudarinėtojai per lėtai sensta?). Visų prašymų lauksiu komentaruose! Iš anksto ačiū.

10 komentarų:

  1. Gali skaityti į priekį - 9/10 klasės privalomų (rekomenduojamų) knygų sąrašas yra (net pačiai keista) tikrai neblogas
    Ypač man patiko Salinger'io "Rugiuose prie bedugnės" ir Remarko "Vakarų fronte nieko naujo". Senesnės knygos, bet tikraaai labai geros ne tik dvasine, bet ir mokykline prasme ;) Mano knygų skaitymo eilėj iš to pačio sąrašo laukia ir Hemingvėjaus "Atsisveikinimas su ginklais", Sruogos "Dievų miškas", Granausko (eh.. Amžiną atilsį jam..) "Gyvenimas po klevu" ir dar kelios, kurias tikrai gyrė mano bendraklasiai, be reikalo knygų neskaitantys :)
    Pati esu 15 - os, todėl gal labai didelio skirtumo nebus tarp knygų "sunkumo" :)

    O šiaaap, (grįžtant prie temos) įrašas man tikrai patiko :) Vienas iš tų kelių, kuriuos buvo tikrai įdomu skaityti, kadangi pastaruoju metu niekaip neprisiverčiu perskaityti ilgesnių įrašų.
    Manau, Tavo pastūmėta, pagaliau ir aš paimsiu į rankas Anos Frank dienoraštį :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pagyrimus, ir dėkoju už knygų pasiūlymus!
      "Vakarų fronte nieko naujo" jau buvo planuose, o kitas taip pat įtraukiau!
      Dėl knygų "sunkumo" visai nebijau, priešingai - dėl "lengvumo" labiau :D
      Dar kartą ačiū!

      Panaikinti
  2. O man labai gerą įspūdį paliko šios knygos, tikrai siūlyčiau perskaityti:
    Lauren Oliver "Kai aš žuvau";
    Mitch Albom "Dar bent vieną dieną";
    Harper Lee "Nežudyk strazdo giesmininko";
    Stephen Chobsky "Atskalūno laiškai"

    Tikiuosi patiks kas nors :)

    P.s. jaukūs ir įdomūs tavo įrašai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. S. Parulskis "Prieš mirtį norisi švelnaus"
    tau patiks, mažule

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O, ta knyga jau mano sąraše - girta per visas interneto platybes :D

      Panaikinti
  4. Anonimiškas2014-10-29 20:28

    Man labai patiko Anos Frank dienorastis taip pat. Dar gera knyga „34 tavo dalys“. „Kavine Freak city“ yra pagrinde apie meile, bet puikiai parodo akluju gyvenima. Dabar skaitau „As ir Tu“, pradzia idomi, toliau - nezinau. Tai tiek :>

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas2014-11-01 21:34

    Jei nori kitokios meilės. Ta prasme ne meilių seilių, skaityk "Juodoji tulpė".

    AtsakytiPanaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...