Menininkai, trenktumas ir šiokie tokie pastebėjimai

Dvi dienas iš eilės gan ilgai sėdėjau muzikos mokykloje, laukdama savosios pamokos. Ten būdama pastebėjau ir supratau vieną: meninkai - keisti sutvėrimai. Tegu pabando kas paprieštarauti!

Mokytojas A: Žmogus, mėgstantis juokauti. Dažnai vaikšto koridoriais, visada prie kažko prikimba, bet vėlgi - juokaudamas.

Mokytoja B: Taip pat laisvomis pamokomis mėgsta vaikščioti koridoriais, ji puikiai atstotų mandagumo barometrą - beveik kasdien skaičiuoja mokinius, kurie pasisveikino ir kurie ne. Jos palankumą laimėsi, jei garsiai sakysi 'laba diena'. Dar geriau, jei tą padarysi ne kartą - gal pamiršo tave priskaičiuoti?

Mokytoja C: Tau pagrojus ir suklydus ji sako "ačiū, užteks". Mėgsta visus pašiepti, sugėdinti. Nors amžiumi ji nesiskiria nuo daugelio mokytojų, galime vadinti bene jaunatviškiausia mokytoja - striukės ilgis lygus miesto fyfinčkų striukėms, o dėl energingiausio asmens titulo galėtų grumtis net su mano seserimi.

Mokytoja D: Trim žingsniais nueina prie kitos klasės, veidas primena vieną iš Adamsų šeimynėlės atstovų. Jos pamatyti beveik neįmanoma - per daug greitai ir per stambiais žingsniais ji eina, tačiau visada išgirsi tuos sunkius kojų dėjimus.

Mokytoja E: Jos balsas puikiai dera prie instrumento, su ja galima apie viską prakalbėti kad ir tris pamokas. Koridoriais taip pat laksto greitai. Turi išskirtinį bruožą - šios mokytojos juokas girdėti net per trejas sienas.

Mokytoja F: Tokia tyli, griežta, tačiau vis vien gera. Niekuo neišsiskiria iš kitų čia dirbančių mokytojų.

Mokytoja G: Mokytoja, kurią tikrai galime pavadinti svajotoja. Niūniuodama mokinio melodiją dažniausiai keistaj linguoja ir žiūri tokiu tuščiu žvilgsniu. Nepaisant to, ji drąsiai galėtų vadintis viena geriausių mokytojų.

Mokytoja H: Tau pasisveikinus, ji niekada neatsako. Geriausiu atveju - skersai pasižiūri. Išgirdus grojant kokį instrumentą, pradeda įtartinai keistai šokti.

Mokytojas I: Du žodžiai - Ožio Barzda. Visada vilkį kostiumą, o savo barzdą yra supynęs į kietą kasą. Ta kasikė keistai pasistojusi. Nors atrodo gan idiotiškai, šis mokytojas yra pats baisiausias. Ne kiek elgesiu, kiek užimamomis pareigomis.

Mokytoja J: Itin žema, kai su kažkuo kalba, užverčia galvą. Plaukai labai ilgi, dažniausiai supinti į kasą. Kasoje neretai matyti gėlėti škurliai.

Mokytoja K: Keistas sutvėrimas. Kalba kaip per laidą "Sveikinimų koncertas", nusišneka labiau už mane. Išsiskiria šukuosenomis (pavyzdžiui daug spalvotų gumyčių plaukuose) ir gyvenimo būdu.

Mokytoja L: Kitiems dainuojant, keistai šokinėja ir linkčioja. Egzaminuose ji - ypatingai griežta. Pavardė gerai skamba, jei pabrėži porą sakinių. (Ka-lė).

Kiek daug keistenybių gali pastebėti per porą laisvų pamokų... Keisti tie menininkai, kiekvienas vis kažkuo trenktas. Ar ne?

5 komentarai:

  1. *pildau ne vietoje ir ne laiku*
    Mokytoja C, būdama viena pati kabinete, su savim kalbasi. Aš nejuokauju

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mokytojo I apibūdinimas prajuokino. :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip pasiilgau tos senosios, gerosios meno mokyklos..! Gal gali parašyti, kur kurie mokytojai apibūdinti, tikrai ne visus atspėjau :D (jei galima, į facebook'ą)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Chah, žinojau, kad pasiilgsi.
      Ir tuojau atsiųsiu visus su pavardėm :D

      Panaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...