SAUSIS

Tokio tipo įrašus nusprendžiau daryti dėl vienintelės priežasties - pačiai tiesiog neapsakomai smagu metų gale paskaityti, kokie buvo praėję metai. Įprastai dažniausiai rašyti norisi, kai liūdna, nors iš tiesų gyvenimas nėra toks blogas. Be to, dar smagiau grįžti prie tokių įrašų pralėkus keliems metams. Ne, aš čia nerodysiu pirkinių. Ne, nesidalinsiu krūva nuotraukų iš savo gyvenimo. Aš tiesiog rašysiu ir šįkart - absoliučiai sau (sori not sori).

BENDRAI

Tiesą pasakius, 2016-uosius pradėjau... energingai. Lėkiau, visur dalyvavau, o rezultatai iš tiesų netikėtai džiugino. Tačiau mėnesio gale perdegiau, nepaklausiau savęs, kai derėjo sustoti ir šnai - guliu savo pačios silpnumo prikaustyta prie lovos ir nepajėgiu nieko rimto daryti. Tačiau nepaisant to, sausį drąsiai vertinu 9 iš 10.

3 BŪDVARDŽIAI, APIBŪDINANTYS SAUSĮ

Energingas, stebinantis, džiaugsmingas.

LAIMĖJIMAI IR PRALAIMĖJIMAI

Kandangi mūsų visų gyvenimai tėra kalnai ir kalvos, tai ir kiekviename mėnesyje nuosmūkių ir pakylimų apstu.

Laimėjimai:
☆ Dalyvavau rajoninėje biologijos olimpiadoje. 1 vieta.
☆ Bandžiau laimę rajoninėje lietuvių kalbos olimpiadoje. 1 vieta.
☆ Sužinojau, kad su ta pačia lietuvių olimpiada vyksiu į respublikinį turą.
☆ Save išbandinėjau ir rajoninėje chemijos olimpiadoje. Kad ir kaip keista, vėl - 1 vieta (nors, tiesą pasakius, atsispyriau vos pusantro taško).
☆ Su pakilusia temperatūra dalyvavau matematikos olimpiadoje. Ir vėl pirma vieta, tik šį kartą ja dalinuosi su drauge.
☆ Sėkmę bandžiau atrankiniame ture į Č. Kudabos geografų konkursą. Gerai, ten tai jau tikrai ėjau ant durniaus, nes geografija nei patinka, nei ypatingai sekasi. Tačiau buvo gan įdomu pasižiūrėti, kiek (ne)moku.
☆ Koncertavau su šokiu kolektyvu. Kaip pirmam kartui, gan sėkmingai.
☆ Turėjau daugiau pažymių už visus klasiokus, nors viso labo rašiau tik du atsiskaitymus. Vidurkis šiuo atveju tikrai labai labai labai džiugina.
☆ Skyriau laiko sau, bet, turbūt, nepakankamai.

Pralaimėjimai:
☆ Beveik nė trupučio nepasistūmėjau su muzikos mokykla.
☆ Praleidau labai daug pamokų ir dar tokių, kurių man, na, geriau tiesiog nepraleisti (dabar teks rašyti kontrolinius buvus vos dviejose temose).
☆ Persitempiau, pasigavau virusiuką ir mėnesį užbaigiu savo minkštoje lovytėje.
☆ Per ligą sugriuvo visi planai, o tie planai, aišku, rišosi su nebaigtais, praleistais ir šiaip būtinais darbais.

Laimėjimų, kaip akivaizdu, sausį buvo tikrai daugiau, nei pralaimėjimų, tad mėnesį galiu vadinti tikrai sėkmingu ir būtent tokiu, kokių siekiu ir visų metų. Tikiuosi, kad ir toliau neblogai seksis, o juk gera pradžia - pusė darbo, ar ne?

PAMOKOS

Kaip jau minėjau, praleidau tikrai daug pamokų, kas man visai ne į naudą... Mano atmintis girdimoji ir daugiausia įsimenu to, ką girdėjau pamokų metu. Paskui kažką išmokti gan sudėtinga... O negana to, dar ir daugiausia praleidau ,,mėgstamiausių" pamokų - istorijos ir geografijos (kad tikyboje šiemet dar nė nebuvau, neminėsiu).

Vidurkis geras, naują pusmetį pradedu tikrai gerai.

MUZIKOS MOKYKLA

Čia jau kebliau. Per olimpiadų virtines labai mažai laiko skyriau grojimui, tiesą pasakius - visiškai apleidau akordeoną, o prie pianino paskutinį kartą liečiausi tik per žiemos atostogas... Turėsiu kaip nors atsigriebti, bet savaime kyla klausimas - kaip? Kaip nors teks. Visad  sugebėdavau viską laiku padaryti, sugebėsiu ir dabar.

ŠOKIAI

Praeitą savaitę pirmą kartą koncertavau su tautiniais šokiais. Visai sėkmingai, tik kai aš susimaunu, tai būtinai stovėdama arčiausiai scenos krašto, kai žiūrovai geriausiai mato. Nieko, pasitaisysim. Tiesa, šokau jau visai sirgdama, turbūt tai buvo galutinis taškas, kad dabar pati save tiesiog prie lovos prikaustau, bet džiaugiuosi nepavedusi kolektyvo. Nors būtų buvę ką pastatyti į mano vietą, bet vis tiek... Aš nebūčiau aš, jei neveikčiau iki galo. Nors vėliau ir tenka gailėtis...

MATEMATIKOS BŪRELIS

Ups. Šiemet dar nebuvau nė karto. Tai mokytojaus nėra, tai olimpiada, tai šokiai atkeliami. Labai jau laikas nekoks to būrelio... Arba kitų aplinkybių.

LAISVALAIKIS

Jo maža, bet užteko. Bent jau man taip atrodo, nors aplinkiniams - priešingai.

Knyga:
Ruta Sepetys ,,Tarp pilkų debesų".
Nuostabi knyga. Keistai lengva, tačiau įtraukianti. Pasakojama penkiolikmetės lietuvės lūpomis, apie tremtį ir visus jausmus būnant Sibire. Tikrai sužavėjo ir rekomenduoju kiekvienam!

Filmas:
,,Kuždesių sala"
Nerealus filmas. Nors vietomis buvo nuobodokas, tačiau pabaiga tikrai nustebino. Filmo žanras - psichologinis, tačiau jame galima įžvelgti ir detektyvo detalių. Beje, pagrindinį vaidmenį tobulai įkūni Leonardo di Caprio.

Muzika:

BASTILLE - ,,Died in your arms"
Gera gera gera gera gera. Labai užkabina, neišlenda iš galvos. Tiesa, daug kam atrodo, kad tinka esant liūdnesnei nuotaikai, tačiau man kažkaip taip neatrodo.

CITATA:

,,Nėra negarbingos profesijos, yra tik žmonės ne savo vietoje".
Pasakė ją karys, vedęs paskaitą mokykloje. Pavardės nepamenu.

Toks buvo mano sausis. Pilnas visko, turbūt taip trumpai jį apibūdinčiau. O koks buvo taviškis?

2 komentarai:

  1. Sakyčiau, jog abi metus pradėjome gan panašiai. :D
    Ir daug dalyvavau - ir perdegiau. O šiaip linkiu dar produktyvesnio vasario ir dar mažiau nesklandumų. ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, ir Tau to paties!
      Gerai, kad perdegus galima savo pačios lemputes pakrauti , tada toliau vėl visur dalyvauti...

      Panaikinti

321

   320. Tiek įrašų čia sutilpo per 3 metus. Tiek minčių, tiek jausmų. Tik galybė eilučių. Galybė manęs. Per daug? Galbūt. Bet ne. Būtent tie...